притисни ентер »

Ако го направите овој прекршок во Грција следува казна од 200 евра
Ако го направите овој прекршок во Грција следува казна од 200 евра

Ако го направите овој прекршок во Грција следува казна од 200 евра

Многу Македонци викендите ги користат за шопинг или прошетка во Грција, и особено во Солун. Но, во иднина ќе треба многу да внимаваат бидејќи во Грција се зголемени казните за одредени сообраќајни прекршоци. Според новите донесени промени сообраќајната полиција во Грција ќе казнува со 200 евра доколку го сопрете автомобилот во лентата наменета за автобуси

Внимавајте возачи: Казна од 200 евра за овој прекршок во Грција

Внимавајте возачи: Казна од 200 евра за овој прекршок во Грција

ИЗВОР Скопје24 | ноември 8, 2019 Многу Македонци викендите ги користат за шопинг или прошетка во Грција, и особено во Солун. Но, во иднина ќе треба многу да внимаваат бидејќи во Грција се зголемени казните за одредени сообраќајни прекршоци. Според новите донесени промени сообраќајната полиција во Грција ќе казнува со 200 евра доколку го сопрете автомобилот

Внимавајте возачи: Казна од 200 евра за овој прекршок во Грција

Внимавајте возачи: Казна од 200 евра за овој прекршок во Грција

Многу Македонци викендите ги користат за шопинг или прошетка во Грција, и особено во Солун. Но, во иднина ќе треба многу да внимаваат бидејќи во Грција се зголемени казните за одредени сообраќајни прекршоци. Според новите донесени промени сообраќајната полиција во Грција ќе казнува со 200 евра доколку го сопрете автомобилот во лентата наменета за автобуси

Според новиот Закон за безбедност на сообраќајот за овие прекршоци се плаќа казна од 400 евра

Според новиот Закон за безбедност на сообраќајот за овие прекршоци се плаќа казна од 400 евра

Ако двапати ве фатат пијан ќе се предложи да се одземе возачката дозвола. Граѓаните се израдуваа на најавата дека ќе бидат намалени казните за сообраќајните прекршоци, но сепак за некои казните ќе останат доста високи. според новиот Закон за безбедност на сообраќајот се уште ќе постојат високи казни, особено за они епрекршоци кои се сметаат за животозагрозувачки