притисни ентер »

РЕК Битола: Се санира Блокот 3
РЕК Битола: Се санира Блокот 3

РЕК Битола: Се санира Блокот 3

РЕК Битола информира дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2 и дека сè уште и во континуитет преземаат активности за санација на трансформаторот на Блок 3 кој беше оштетен во пожар на 5 ноември 2021. – Дали и кога постројката ќе биде во можност да произведува електрична енергија зависи од мислењето на стручни лица од РЕК Битола, од електротехничките

РЕК Битола: Го демантираме ВМРО-ДПМНЕ, вистината е дека блок 3 се уште не е саниран

РЕК Битола: Го демантираме ВМРО-ДПМНЕ, вистината е дека блок 3 се уште не е саниран

Политичките препукувања за тоа кој е виновен за енергетската криза со која се соочува државата не запираат. Од власта досега неколкупати повторуваат проблемот е глобален се превземаат мерки за ублажување на последиците. За опозицијата состојбата во која се наоѓа државата е поради неспособност да се менаџира кризата. Од ВМРО-ДПМНЕ денеска предупредија

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

АД ЕСМ, Подружница РЕК Битола ја информира јавноста дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2. Од компанијата потсетуваат дека трансформаторот на Блок 3, беше оштетен во пожар кој се случи вечерта на 5 ноември минатата година и дека од тогаш во континуитет се преземаат активности за негова санација. „ Дали и кога постројката ќе биде во

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

АД ЕСМ, Подружница РЕК Битола ја информира јавноста дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2. Од компанијата потсетуваат дека трансформаторот на Блок 3, беше оштетен во пожар кој се случи вечерта на 5 ноември минатата година и дека од тогаш во континуитет се преземаат активности за негова санација. „ Дали и кога постројката ќе биде во

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

АД ЕСМ, Подружница РЕК Битола ја информира јавноста дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2. Од компанијата потсетуваат дека трансформаторот на Блок 3, беше оштетен во пожар кој се случи вечерта на 5 ноември минатата година и дека од тогаш во континуитет се преземаат активности за негова санација. „Дали и кога постројката ќе биде во

РЕК Битола: Блокот 3 се санира по пожарот, коментарите од неинформирани лица се несериозни

РЕК Битола: Блокот 3 се санира по пожарот, коментарите од неинформирани лица се несериозни

РЕК Битола  информира дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2 и дека сè уште и во континуитет преземаат активности за санација на трансформаторот на Блок 3 кој беше оштетен во пожар на 5 ноември 2021. – Дали и кога постројката ќе биде во можност да произведува електрична енергија зависи од мислењето на стручни лица од РЕК Битола, од

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

АД ЕСМ, Подружница РЕК Битола ја информира јавноста дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2. Од компанијата потсетуваат дека трансформаторот на Блок 3, беше оштетен во пожар кој се случи вечерта на 5 ноември минатата година и дека од тогаш во континуитет се преземаат активности за негова санација. „ Дали и кога постројката ќе биде во

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

ЕСМ: Во моментов работат два блока на РЕК, за третиот се чека мислење на стручни лица

АД ЕСМ, Подружница РЕК Битола ја информира јавноста дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2. Од компанијата потсетуваат дека трансформаторот на Блок 3, беше оштетен во пожар кој се случи вечерта на 5 ноември минатата година и дека од тогаш во континуитет се преземаат активности за негова санација. „ Дали и кога постројката ќе биде во

РЕК Битола работи со два блока

РЕК Битола работи со два блока

РЕК Битола работи со два блока, додека сè уште се поправа трансформаторот на Блок 3, што беше оштетен во пожарот од 5-ти ноември, соопшти АД ЕСМ. Според компанијата, сè уште не може да се предвиди кога ќе биде ставен во функција, и тоа зависи од стручните мислења на експертите од електро-техничките факултети од Скопје и од Битола, како и ангажираните

ЕСМ: Моментно работат два блока на РЕК „Битола“, за третиот се чека стручно мислење

ЕСМ: Моментно работат два блока на РЕК „Битола“, за третиот се чека стручно мислење

АД ЕСМ, Подружница РЕК „Битола“ ја информира јавноста дека во моментов работи со два блока – Блок 1 и Блок 2. Од компанијата потсетуваат дека трансформаторот на Блок 3, беше оштетен во пожар кој се случи вечерта на 5 ноември минатата година и дека од тогаш во континуитет се преземаат активности за негова санација. Дали и кога постројката ќе биде во