притисни ентер »

Серхио Перез може да остане без договор со Ред Бул

Серхио Перез може да остане без договор со Ред Бул

Серхио Перез би можел да го напушти Ред Бул поради лошите настапи во изминатиот период во Формула 1. По четири подиуми на почетокот на сезоната, Перез имаше пет трки на кои само двапати освои бодови. Ред Бул неодамна му го продолжи договорот за уште две години, но во истиот има клаузула според која тимот може да ја раскине соработката ако разликата

Перез може да остане без договор со Ред Бул поради посебна клаузула

Перез може да остане без договор со Ред Бул поради посебна клаузула

Серхио Перез би можел да го напушти Ред Бул поради лошите настапи во изминатиот период во Формула 1. По четири подиуми на почетокот на сезоната, Перез имаше пет трки на кои само двапати освои бодови. Ред Бул неодамна му го продолжи договорот за уште две години, но во истиот има клаузула според која тимот може да ја раскине соработката ако разликата