притисни ентер »

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка
Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Секторот за компјутерски криминал при МВР до Основното јавно обвинителство Скопје поднел кривична пријава против 12 лица, од кои 10 се државјани на Република Северна Македонија и две лица државјани на Косово за сторено кривично дело „издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка“ и за „соизвршителство“. Како што денеска соопштија од

Оштетиле банка за над 10 милиони денари – 12 лица добија кривична за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Оштетиле банка за над 10 милиони денари – 12 лица добија кривична за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Според МВР, пријавените како корисници на платежни картички ги користеле овие средства за сопствени потреби и неовластено се стекнале со противправна имотна корист во вкупен износ од 10 719 807 денари, а за истиот износ ја оштетиле банката издавач на платежните картички За издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка, Секторот за компјутерски

Кривична пријава за 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Кривична пријава за 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Секторот за компјутерски криминал при МВР до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против 12 лица, од кои 10 лица државјани на Република Северна Македонија и две лица државјани на Р .Косово за сторено кривично дело издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка, предвидено и казниво по член 274 ст. 2 од КЗ и кривично

Кривична пријава за 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Кривична пријава за 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Секторот за компјутерски криминал при МВР до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против 12 лица, од кои 10 лица државјани на Република Северна Македонија и две лица државјани на Р.Косово за сторено кривично дело „издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка“, предвидено и казниво по член 274 ст.2 од КЗ и

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Секторот за компјутерски криминал при МВР до Основното јавно обвинителство Скопје поднел кривична пријава против 12 лица, од кои 10 се државјани на Република Северна Македонија и две лица државјани на Косово за сторено кривично дело „издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка“ и за „соизвршителство“. Како што денеска соопштија од

Кривична пријава против 12 лица, оштетиле банка за над 10 милиони денари

Кривична пријава против 12 лица, оштетиле банка за над 10 милиони денари

Полицијата поднесе кривична пријава против 12 лица, од кои 10 се државјани на Македонија и две лица државјани на Косово за кривично дело „издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка“ и за „соизвршителство“. Како што денеска соопштија од МВР, пријавените во текот на јануари 2023 година извршиле злоупотреба на платежни картички издадени

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Фото: МИА Секторот за компјутерски криминал при МВР до Основното јавно обвинителство Скопје поднел кривична пријава против 12 лица, од кои 10 се македонски државјании две лица државјани на Косово за сторено кривично дело „издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка“ и за „соизвршителство“. Како што денеска соопштија од МВР, пријавените

Кривични пријави за 12 македонски и косовски државјани, издавале чекови без покритие

Кривични пријави за 12 македонски и косовски државјани, издавале чекови без покритие

Како што денеска соопштија од МВР, пријавените во текот на јануари 2023 година извршиле злоупотреба на платежни картички издадени од банка во Македонија на начин што користеле активни странски компании (со физички или виртуелен терминал) преку кој се иницирале неовластени авторизации за враќање на средства, кои трансакции кај банката не се испраќале

Група од 12 лица оштетиле банка за над 10 милиони денари: кривична пријава за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Група од 12 лица оштетиле банка за над 10 милиони денари: кривична пријава за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Секторот за компјутерски криминал при МВР до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против 12 лица, од кои 10 лица државјани на Република Северна Македонија и две лица државјани на Р.Косово за сторено кривично дело „издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка“, предвидено и казниво по член 274 ст.2 од КЗ и кривично

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Кривична пријава против 12 лица за издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка

Секторот за компјутерски криминал при МВР до Основното јавно обвинителство Скопје поднел кривична пријава против 12 лица, од кои 10 се државјани на Република Северна Македонија и две лица државјани на Косово за сторено кривично дело „издавање чек без покритие и злоупотреба на платежна картичка“ и за „соизвршителство“. Како што денеска соопштија од