притисни ентер »

Потпишан договор за фотонапонска електрана „Осломеј“

Потпишан договор за фотонапонска електрана „Осломеј“

Термоелектраната „Осломеј“ ќе произведува чиста енергија. Потпишан е договор со турската компанија „Гиришим Електрик“, која победи на меѓународниот тендер за изградба на фотонапонска централа со инсталирана моќност од 10 мегавати. Првите количества струја се очекува да протечат наесен в година. Инвестицијата изнесува 7 милиони евра, од кои речиси 6

Турската компанија „Гирисим Електрик“ ќе ја инсталира фотоволтаичната електрана во Осломеј

Турската компанија „Гирисим Електрик“ ќе ја инсталира фотоволтаичната електрана во Осломеј

Мухитин Бехиџ Харманли, претседател на Одборот на директори на „Гирисим Електрик” – компанијата изведувач од Турција рече дека за нив е важна оваа инвестиција. Првите коловати електрична енергија од фотоволтаичната централа од 10 мегавати инсталирана на површина на сегашната термоелектрана Осломеј, земјава ќе ги добие наесен следната година. Ова беше

Потпишување договор

Потпишување договор

Кочо Анѓушев присуствуваше се обрати на потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“.

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ќе присуствува и ќе се обрати на потпишувањето договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“. Проектот фотонапонската електрана „Осломеј“ е дел од стратегијата на Електростопанство на Северна Македонија (ЕСМ)  за менување на начинот на производството на електрична енергија односно зголемено

Потпишан договор за изградба на фотоволтаична електрана во РЕК Осломеј

Потпишан договор за изградба на фотоволтаична електрана во РЕК Осломеј

АД Електронстпанство на Северна Македонија (ЕСМ) и „Гирисим Електрик” од Турција денеска во Владата потпишаа договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј” со инсталирана моќност од 10 мегавати, во вредност од седум милиони евра. Од нив 5,9 милиони евра се заем од Европската банка за обнова и развој, а 1,1 милион сопствени средства од АД

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ќе присуствува и ќе се обрати на потпишувањето договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“. Договорот во Медија-центарот на Владата ќе го потпишат Васко Ковачевски, генерален директор на Електронстпанство на Северна Македонија (ЕСМ), и Мухитин Бехиџ Харманли, претседател на Одборот на директори

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ќе присуствува и ќе се обрати на потпишувањето договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“. Договорот во Медија-центарот на Владата ќе го потпишат Васко Ковачевски, генерален директор на Електронстпанство на Северна Македонија (ЕСМ), и Мухитин Бехиџ Харманли, претседател на Одборот на директори

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј"

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј"

Договорот во Медија-центарот на Владата ќе го потпишат Васко Ковачевски, генерален директор на Електронстпанство на Северна Македонија (ЕСМ), и Мухитин Бехиџ Харманли, претседател на Одборот на директори на „Гирисим Електрик” – компанијата изведувач од Турција. Проектот фотонапонската електрана „Осломеј" е дел од стратегијата на ЕСМ  за менување на

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Потпишување договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ќе присуствува и ќе се обрати на потпишувањето договор за изградба на фотонапонската електрана „Осломеј“. Договорот во Медија-центарот на Владата ќе го потпишат Васко Ковачевски, генерален директор на Електронстпанство на Северна Македонија (ЕСМ), и Мухитин Бехиџ Харманли, претседател на Одборот на директори