притисни ентер »

Аластер Стујарт: Северна Македонија? Don’t you ‘North Briton’ me!
Аластер Стујарт: Северна Македонија? Don’t you ‘North Briton’ me!

Аластер Стујарт: Северна Македонија? Don’t you ‘North Briton’ me!

“Од каде сте?”, не праша љубопитниот келнер во еден од раздвижените барови во Калитеа на Халкидик. “Јас сум од Америка, мојот пријател е од Холандија, а мојот партнер е од Шкотска”, рече мојата свршеница од Македонија. Си реков: Тешки глупости. Мојата подобра половина превентивно ме клоцна под масата.  Келнерот Грк, ја запиша нашата нарачка и си

Колумна на новинарот Алистер Стујарт: Северна Македонија? Не ме прави Севернобританец

Колумна на новинарот Алистер Стујарт: Северна Македонија? Не ме прави Севернобританец

Колумна на новинарот Алистер Стујарт: Северна Македонија? Не ме прави Севернобританец “Од каде сте?”, нe праша љубопитниот келнер во еден од раздвижените барови во Калитеа на Халкидик. “Јас сум од Америка, мојот пријател е од Холандија, а мојот партнер е од Шкотска”, рече мојата свршеница од Македонија. Си реков: тешки глупости. Мојата подобра половина