притисни ентер »

Колку луѓе биле каснати од ајкула во 2023 година?
Колку луѓе биле каснати од ајкула во 2023 година?

Колку луѓе биле каснати од ајкула во 2023 година?

И покрај сензационалистичкото прикажување на ајкулите во филмовите, врвните предатори од океанот имаат многу повеќе причини да се плашат од луѓето, отколку обратно. И покрај тоа што милиони луѓе пливаат во океаните секоја година, само 91 лице биле каснати од ајкули во 2023 година и само 10 од тие каснувања биле фатални, според новиот извештај од Природонаучниот