притисни ентер »

Русија и Украина го продолжија договорот за житото
Русија и Украина го продолжија договорот за житото

Русија и Украина го продолжија договорот за житото

Договорот без преседан за време на војната, кој овозможи житото да тече од Украина во земјите во Африка, Блискиот Исток и Азија, каде гладот е растечка закана, а високите цени на храната туркаат повеќе луѓе во сиромаштија, беше продолжен непосредно пред рокот на траење, изјавија официјални лица во саботата. Обединетите нации и турскиот претседател

Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Фото: Официјална страница на турскиот претседател Договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа, кој требаше да истече денеска, е обновен, изјави турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. -Договорот за коридорот за жито требаше да истече денеска. Како резултат на нашите преговори со двете страни (Русија и Украина), обезбедивме продолжување

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

„Договорот за коридорот за жито требаше да истече денеска. Како резултат на нашите преговори со двете страни (Русија и Украина), обезбедивме продолжување на овој договор“, рече Ердоган во обраќање во западниот град Чанакале. Тој им се заблагодари на ОН за напорите за продолжување на овој договор, јави телевизијата ТРТ. Украинскиот министер за инфраструктура

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

„Договорот за коридорот за жито требаше да истече денеска. Како резултат на нашите преговори со двете страни (Русија и Украина), обезбедивме продолжување на овој договор“, рече Ердоган во обраќање во западниот град Чанакале. Тој им се заблагодари на ОН за напорите за продолжување на овој договор, јави телевизијата ТРТ. Украинскиот министер за инфраструктура

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

„Договорот за коридорот за жито требаше да истече денеска. Како резултат на нашите преговори со двете страни (Русија и Украина), обезбедивме продолжување на овој договор“, рече Ердоган во обраќање во западниот град Чанакале. Тој им се заблагодари на ОН за напорите за продолжување на овој договор, јави телевизијата ТРТ. Украинскиот министер за инфраструктура

ЕРДОГАН: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

ЕРДОГАН: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа, кој требаше да истече денеска, е обновен, изјави турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. -Договорот за коридорот за жито требаше да истече денеска. Како резултат на нашите преговори со двете страни (Русија и Украина), обезбедивме продолжување на овој договор – рече Ердоган во обраќање

Захарова: Договорот за жито продолжен за 60 дена

Захарова: Договорот за жито продолжен за 60 дена

Русија се согласи да ја продолжи важноста на договорот за извоз на украинско жито преку пристаништата на Црното Море за само 60 дена , изјави денес портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова. „Повторуваме уште еднаш. Русија се согласи да го продолжи договорот за 60 дена “, нагласи Захарова за ТАСС. ОН потврдуваат дека

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

„Договорот за коридорот за жито требаше да истече денеска. Како резултат на нашите преговори со двете страни (Русија и Украина), обезбедивме продолжување на овој договор“, рече Ердоган во обраќање во западниот град Чанакале. Тој им се заблагодари на ОН за напорите за продолжување на овој договор, јави телевизијата ТРТ. Украинскиот министер за инфраструктура

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

Ердоган: Продолжен договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа

фото: МИА Договорот за извоз на украинско жито од црноморските пристаништа, кој требаше да истече денеска, е обновен, изјави турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. „Договорот за коридорот за жито требаше да истече денеска. Како резултат на нашите преговори со двете страни (Русија и Украина), обезбедивме продолжување на овој договор“, рече Ердоган