притисни ентер »

Помпео: Добар исход за Турција и сириските Курди
Помпео: Добар исход за Турција и сириските Курди

Помпео: Добар исход за Турција и сириските Курди

Државниот секретар на САД Мајк Помпео денеска, по состанокот со турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, изјави дека е оптимистичен кога станува збор за можноста за постигнување на „добар исход“ што ќе ги заштити Турција и сириските Курди. Помпео, исто така наведе и дека повлекувањето на американските трупи од Сирија е „тактичка промена“

Помпео: Добар исход за Турција и сириските Курди

Помпео: Добар исход за Турција и сириските Курди

Државниот секретар на САД Мајк Помпео денеска, по состанокот со турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, изјави дека е оптимистичен кога станува збор за можноста за постигнување на „добар исход“ што ќе ги заштити Турција и сириските Курди. Абу Даби, 12 јануари 2019 (МИА) – Државниот секретар на САД Мајк Помпео денеска, по состанокот

Помпео: Добар исход за Турција и сириските Курди

Помпео: Добар исход за Турција и сириските Курди

Државниот секретар на САД Мајк Помпео денеска, по состанокот со турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, изјави дека е оптимистичен кога станува збор за можноста за постигнување на „добар исход“ што ќе ги заштити Турција и сириските Курди. Помпео, исто така наведе и дека повлекувањето на американските трупи од Сирија е „тактичка промена“

САД не им должат ништо на сириските Курди

САД не им должат ништо на сириските Курди

САД не треба во реалноста да создадат уште една курдска држава Испаничените неоконзервативци што сакаат да ја задржат Америка во војна со Сирија сметаат дека нашле нова интересна тема за разговор, која гласи „не смееме да ги оставиме Курдите!“. Користејќи го неговиот прост заштитен знак, сенаторот Линдзи Греам (на сојузната република Јужна Каролина)

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп, Џон Болтон денеска најави дека разговорите на претставниците на американската и турската војска кои се однесуваат на Курдите во Сирија ќе продолжат следната недела, во надеж дека ќе доведат до взаемно прифатлив договор. Болтон, гостувајќи во радио емисија, нагласи дека и

БОЛТОН: Курдите беа против ИД, Турција нема да им наштети

БОЛТОН: Курдите беа против ИД, Турција нема да им наштети

Советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп, Џон Болтон денеска најави дека разговорите на претставниците на американската и турската војска кои се однесуваат на Курдите во Сирија ќе продолжат следната недела, во надеж дека ќе доведат до взаемно прифатлив договор. Болтон, гостувајќи во радио емисија, нагласи дека

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп, Џон Болтон денеска најави дека разговорите на претставниците на американската и турската војска кои се однесуваат на Курдите во Сирија ќе продолжат следната недела, во надеж дека ќе доведат до взаемно прифатлив договор. Болтон, гостувајќи во радио емисија, нагласи дека и

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Фото:ЕПА Советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп, Џон Болтон денеска најави дека разговорите на претставниците на американската и турската војска кои се однесуваат на Курдите во Сирија ќе продолжат следната недела, во надеж дека ќе доведат до взаемно прифатлив договор. Болтон, гостувајќи во радио емисија, нагласи

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп, Џон Болтон денеска најави дека разговорите на претставниците на американската и турската војска кои се однесуваат на Курдите во Сирија ќе продолжат следната недела, во надеж дека ќе доведат до взаемно прифатлив договор. Болтон, гостувајќи во радио емисија, нагласи дека и

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Болтон: САД веруваат дека Турција нема да им наштети на Курдите во Сирија

Советникот за национална безбедност на американскиот претседател Доналд Трамп, Џон Болтон денеска најави дека разговорите на претставниците на американската и турската војска кои се однесуваат на Курдите во Сирија ќе продолжат следната недела, во надеж дека ќе доведат до взаемно прифатлив договор. Болтон, гостувајќи во радио емисија, нагласи дека и