притисни ентер »

Руски град окован во мраз поттикна битка за најдобра фотографија
Руски град окован во мраз поттикна битка за најдобра фотографија

Руски град окован во мраз поттикна битка за најдобра фотографија

Во рускиот град Саратов во тек е натпревар на социјалните мрежи за најстрашна фотографија од автомобили затрупани со снег или куќи оковани во мраз. Овој град е погоден од рекордно високи количества врнежи на снег какви што не се видени во последните три децении, а тука се и температурите што осцилираат под и над нулата. Градските служби задолжени за

Неверојатна глетка во Русија – земјата окована во мраз

Неверојатна глетка во Русија – земјата окована во мраз

Жителите на градот Саратов, на југот на Русија, се во трка кој ќе ја објави најдобрата фотографија од реката Волга, но и самиот град кој е окован во мраз, пишуваат руските медиуми. Како што пренесоа тамошните медиуми, Саратов оваа недела бил погоден од рекордни снежни врнежи кои не биле забележани во изминатите три децении. Градските служби, пишува

Неверојатна глетка во Русија – земјата окована во мраз

Неверојатна глетка во Русија – земјата окована во мраз

Жителите на градот Саратов, на југот на Русија, се во трка кој ќе ја објави најдобрата фотографија од реката Волга, но и самиот град кој е окован во мраз, пишуваат руските медиуми. Како што пренесоа тамошните медиуми, Саратов оваа недела бил погоден од рекордни снежни врнежи кои не биле забележани во изминатите три децении.Градските служби, пишува