притисни ентер »

Најголемиот авион на светот го имаше првиот  лет
Најголемиот авион на светот го имаше првиот  лет

Најголемиот авион на светот го имаше првиот лет

Најголемиот авион на светот според распонот на крила го имаше својот прв лет над пустината Мохаве во Калифорнија. Наречен е „стратолаунч“, според компанијата што го произведе. Авионот има распон на крила од 117 метри, колку што е должината на фудбалски терен во САД. Сепак, тоа нема да биде патнички авион, туку ако проектот биде успешен, авионот во

Најголемиот авион на светот го имаше првиот  лет

Најголемиот авион на светот го имаше првиот лет

Најголемиот авион на светот според распонот на крила го имаше својот прв лет над пустината Мохаве во Калифорнија. Наречен е „стратолаунч“, според компанијата што го произведе. Авионот има распон на крила од 117 метри, колку што е должината на фудбалски терен во САД. Сепак, тоа нема да биде патнички авион, туку ако проектот биде успешен, авионот во

Најголемиот авион на светот успешно го изведе првиот пробен лет

Најголемиот авион на светот успешно го изведе првиот пробен лет

Најголемиот авион на светот според распонот на крила го имаше својот прв лет над пустината Мохаве во Калифорнија. Наречен „стратолаунч“, според компанијата што го произведе, тој има распон на крила од 117 метри, колку што е должината на фудбалски терен во САД. Тоа нема да биде патнички авион, туку ако проектот биде успешен, тој во иднина треба да служи

Stratolaunch, најголемиот авион во светот, го направи својот прв лет

Stratolaunch, најголемиот авион во светот, го направи својот прв лет

Овој авион треба да се користи како алтернативен начин за лансирање на ракети во орбитата на Земјата Најголемиот авион во светот е титула која е добиена со причина. Овој авион има намена да ги носи ракетите до стратосферата на Земјата од каде тие ќе ги вклучат своите мотори и ќе се лансираат до орбитата. За таа цел, Stratolaunch е направен со две авионски

Успешен прв лет на најголемиот авион на светот

Успешен прв лет на најголемиот авион на светот

Авионот со најголем распон на крилата на светот успешно го заврши првиот лет, објави американската воздухопловна компанија „Стратоланч“. Леталото има два трупа и распон на крилата од 117 метри, што е повеќе од стадион за американски фудбал. Авионот летал два и пол часа над пустината Мохаве во Калифорнија. - Каков сјаен прв лет. Ова е нов чекор во нашата

Како изгледа најголемиот авион во светот?

Како изгледа најголемиот авион во светот?

Како што се развива технологијата, така многу работи одат напред и напредуваат. Една од нив е авионите. Денеска ќе ве запознаеме со Стратоланч, или најголемиот авион во светот кој за прв пат имаше тест полетување. Она што е интересно кај овој авион е што има две тела и одгромен распон на крилја. Во видеото подоле ќе може да видите како изгледал првиот

Најголемиот авион во светот го изведе првиот лет

Најголемиот авион во светот го изведе првиот лет

Најголемиот авион во светот го изведе првиот пробен лет во Калифорнија. Леталото наречено „Рок“, чиј распон на крилја е еднаков на должина на терен за американски фудбал и има шест мотори, го изведе премиерниот лет над пустината Мохаве. Авионот, кој го направи компанијата „Stratolaunch Systems Corp“, останал во воздух два чса, постигнувајќи бризн аод

Најголемиот авион во светот успешно го реализира првиот лет

Најголемиот авион во светот успешно го реализира првиот лет

Авионот со најголем распон на крилата успешно го реализира првиот лет, објави американската авио-компанија „Stratolaunch“. Авионот има два трупа и распон на крилата од 117 метри. Летал два и пол часа над пустината Мохаве во Калифорнија, на висина од пет километри и извел повеќе маневри. „Каков прекрасен прв лет“, рекол извршниот директор на „Stratolaunch“,

Најголемиот авион во светот успешно го реализира првиот лет

Најголемиот авион во светот успешно го реализира првиот лет

Авионот со најголем распон на крилата успешно го реализира првиот лет, објави американската авио-компанија „Stratolaunch“. Авионот има два трупа и распон на крилата од 117 метри. Летал два и пол часа над пустината Мохаве во Калифорнија, на висина од пет километри и извел повеќе маневри. „Каков прекрасен прв лет“, рекол извршниот директор на „Stratolaunch“,

Најголемиот авион во светот успешно го реализира првиот лет

Најголемиот авион во светот успешно го реализира првиот лет

Авионот со најголем распон на крилата успешно го реализира првиот лет, објави американската авио-компанија „Stratolaunch“. Авионот има два трупа и распон на крилата од 117 метри. Летал два ипол часа над пустината Мохаве во Калифорнија, на висина од пет километри и извел повеќе маневри. „Каков прекрасен прв лет“, рекол извршниот директор на „Stratolaunch“,