притисни ентер »

Ако имате над 60 години не треба да примате аспирин
Ако имате над 60 години не треба да примате аспирин

Ако имате над 60 години не треба да примате аспирин

Луѓето над 60 години не треба да земаат аспирин за да спречат срцеви заболувања и мозочен удар, објави во вторникот работната група на САД за превентивни активности. Во соопштението се наведува дека независен панел експерти предупредил дека употребата на аспирин може да предизвика штета. Најсериозната потенцијална штета е крварење во желудникот, цревата

СКРШЕН МИТОТ ЗА АСПИРИНОТ! Ако го земате секој ден, бидете внимателни

СКРШЕН МИТОТ ЗА АСПИРИНОТ! Ако го земате секој ден, бидете внимателни

Експертската комисија на американската влада изјавила дека повеќе не препорачува дневна доза аспирин со цел да се намали ризикот од срцев удар и мозочен удар кај луѓе постари од 60 години. Луѓето на возраст меѓу 40 и 59 години, кои се изложени на поголем ризик од развој на кардиоваскуларни заболувања, но немаат историја на болеста, треба да се консултираат

АМЕРИКАНЦИТЕ ПРЕТПАЗЛИВИ Употребата на аспирин на дневна база не е повеќе препорака за лица над 60 години

АМЕРИКАНЦИТЕ ПРЕТПАЗЛИВИ Употребата на аспирин на дневна база не е повеќе препорака за лица над 60 години

Експертскиот комитет на американската влада во вторникот соопшти дека повеќе не препорачува дневна доза на аспирин за да се намали ризикот од срцев и мозочен удар кај луѓе постари од 60 години, објави француската новинска агенција АФП. Луѓето на возраст меѓу 40 и 59 години кои се изложени на поголем ризик за развој на кардиоваскуларни заболувања, но

Американско истражување: Аспиринот да не се зема „на своја рака“

Американско истражување: Аспиринот да не се зема „на своја рака“

LinkSense.mk Експертска американска владина комисија соопшти дека повеќе не препорачува дневна доза на аспирин за да се намали ризикот од срцев и мозочен удар кај луѓето постари од 60 години, пренесе француската новинска агенцвија АФП. Лицата во периодот од 40 до 59 години кои имаат поголем ризик од развој на кардиоваскуларни болести, но немаат историја

Екcпepтcкиoт кoмитeт нa aмepикaнcкaта влaдa: Упoтpeбaта нa acпиpин нa днeвнa бaзa нe e пoвeќе пpeпopaка зa лицa нaд 60 гoдини

Екcпepтcкиoт кoмитeт нa aмepикaнcкaта влaдa: Упoтpeбaта нa acпиpин нa днeвнa бaзa нe e пoвeќе пpeпopaка зa лицa нaд 60 гoдини

Експертскиот комитет на американската влада во вторникот соопшти дека повеќе не препорачува дневна доза на аспирин за да се намали ризикот од срцев и мозочен удар кај луѓе постари од 60 години, објави француската новинска агенција АФП. Луѓето на возраст меѓу 40 и 59 години кои се изложени на поголем ризик за развој на кардиоваскуларни заболувања, но

Аспиринот не е препорачлив за лица постари од 60 години, велат американски истражувачи

Аспиринот не е препорачлив за лица постари од 60 години, велат американски истражувачи

Корона пандемијата ја зголеми употребата на аспиринот, но најново истражување покажува дека не секој треба да зема аспирин. Луѓето над 60 години не треба да земаат аспирин за да спречат срцеви заболувања и мозочен удар, објави во вторникот работната група на САД за превентивни активности. Во соопштението се наведува дека независен панел експерти предупредил

Луѓето над 60 години не треба да пијат аспирин, велат американски експерти

Луѓето над 60 години не треба да пијат аспирин, велат американски експерти

Луѓето над 60 години не треба да пијат аспирин, велат американски експерти Луѓето над 60 години не треба да земаат аспирин за да спречат срцеви заболувања и мозочен удар, објави во вторникот работната група на САД за превентивни активности. Во соопштението се наведува дека независен панел експерти предупредил дека употребата на аспирин може да предизвика

Луѓето над 60 години не треба да пијат аспирин, велат американски експерти

Луѓето над 60 години не треба да пијат аспирин, велат американски експерти

Луѓето над 60 години не треба да земаат аспирин за да спречат срцеви заболувања и мозочен удар, објави во вторникот работната група на САД за превентивни активности. Во соопштението се наведува дека независен панел експерти предупредил дека употребата на аспирин може да предизвика штета. -Најсериозната потенцијална штета е крварење во желудникот, цревата

Луѓето над 60 години не треба да пијат аспирин, велат американски експерти

Луѓето над 60 години не треба да пијат аспирин, велат американски експерти

Луѓето над 60 години не треба да земаат аспирин за да спречат срцеви заболувања и мозочен удар, објави во вторникот работната група на САД за превентивни активности. Во соопштението се наведува дека независен панел експерти предупредил дека употребата на аспирин може да предизвика штета. Најсериозната потенцијална штета е крварење во желудникот, цревата

“ЛУЃЕТО НА 60 ГОДИНИ НЕ ТРЕБА ДА ЗЕМААТ АСПИРИН“ – советуваат американските експерти

“ЛУЃЕТО НА 60 ГОДИНИ НЕ ТРЕБА ДА ЗЕМААТ АСПИРИН“ – советуваат американските експерти

Луѓето над 60 години не треба да земаат аспирин за да спречат срцеви заболувања и мозочен удар, објави во вторникот работната група на САД за превентивни активности. Во соопштението се наведува дека независен панел експерти предупредил дека употребата на аспирин може да предизвика штета. “Најсериозната потенцијална штета е крварење во желудникот, цревата