притисни ентер »

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp
Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

Многу корисници на апликацијата WhatsApp се одлучија да ги избришат своите профили, а најмногу „благодарение“ на новите правила за податоците кои ги донесе Facebook. Да потсетиме, WhatsApp пред неколку дена ги извести корисниците дека наскоро ќе дојде до промена во политиката, кога станува збор за приватноста. Во принцип, луѓето кои ја користат ќе

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

Многу корисници на апликацијата WhatsApp се одлучија да ги избришат своите профили, а најмногу „благодарение“ на новите правила за податоците кои ги донесе Facebook. Да потсетиме, WhatsApp пред неколку дена ги извести корисниците дека наскоро ќе дојде до промена во политиката, кога станува збор за приватноста. Во принцип, луѓето кои ја користат ќе

„WhatsApp“ си даде автогол: Конкуренцијата „цвета“ поради новите правила

„WhatsApp“ си даде автогол: Конкуренцијата „цвета“ поради новите правила

Многу корисници на апликацијата „WhatsApp“ се одлучија да ги избришат своите профили, а најмногу „благодарение“ на новите правила за податоците кои ги донесе „Facebook“. Потсетуваме, „WhatsApp“ пред неколку дена ги извести корисниците за тоа дека наскоро ќе дојде до промена во политиката, кога станува збор за приватноста. Во принцип, луѓето кои ја

Турскиот пазарен регулатор покрена истрага против WhatsApp

Турскиот пазарен регулатор покрена истрага против WhatsApp

Турскиот регулатор за конкуренција денеска објави дека почнал истрага против WhatsApp и неговиот сопственик Facebook, откако апликацијата за размена пораки побара од корисниците согласност за собирање на корисничките податоци од Facebook. Турската Комисија за заштита на конкуренцијата наведе во соопштение дека наложила барањето за собирање на податоци

Signal бележи сè поголем број на корисници

Signal бележи сè поголем број на корисници

Бројот на нови корисници на апликацијата за пораки Signal нагло се зголеми во последните денови, приближувајќи се до бројката на поголемиот конкурент WhatsApp , откако апликацијата во сопственост на Фејсбук ги ажурираше условите за заштита на приватноста Во неделата, апликацијата Signal беше инсталирана од околу 810.000 луѓе ширум светот, скоро 18

WhatsApp си даде автогол: Конкуренцијата процуте поради новите правила

WhatsApp си даде автогол: Конкуренцијата процуте поради новите правила

Многу корисници на WhatsApp одлучија да ги избришат своите профили, најмногу „благодарение“ на новите правила за податоци донесени од Facebook. Да потсетиме, WhatsApp ги информираше корисниците пред неколку дена за тоа дека наскоро ќе има промена во политиката за приватност. Во принцип, луѓето што го користат ќе мора да дадат согласност за споделување

Апликацијата „Signal“ доби над 810.000 нови корисници кои „побегнаа“ од  „WhatsApp“

Апликацијата „Signal“ доби над 810.000 нови корисници кои „побегнаа“ од „WhatsApp“

Бројот на нови корисници на апликацијата за пораки „Signal“ нагло се зголеми во последните денови, откако „WhatsApp“ ја ажурираше политиката за приватност на податоците. Во неделата, апликацијата „Signal“ била инсталирана од околу 810.000 луѓе ширум светот , скоро 18 пати повеќе отколку на 6 јануари, откако „WhatsApp“ ја ажурираше својата политика

Преземањата на Signal скокнаа за 4.200 oтсто откако WhatsApp објави дека ќе ги натера корисниците да споделуваат лични податоци со Фејсбук

Преземањата на Signal скокнаа за 4.200 oтсто откако WhatsApp објави дека ќе ги натера корисниците да споделуваат лични податоци со Фејсбук

Ривалите на WhatsApp добија огромен поттик откако апликацијата за пораки објави дека ќе ги натера корисниците да споделат некои лични податоци со нејзината матична компанија Фејсбук. WhatsApp им соопшти на корисниците дека ќе мораат да се согласат да им дозволат на Фејсбук и неговите подружници да собираат податоци на WhatsApp - вклучително и телефонски

WHATSAPP воведе нови правила: КОЈ НЕМА ДА СЕ СОГЛАСИ, останува без апликацијата!

WHATSAPP воведе нови правила: КОЈ НЕМА ДА СЕ СОГЛАСИ, останува без апликацијата!

WhatsApp воведе нови правила кои корисниците практично ги присилуваат на тоа да ги делат податоците со апликацијата Фејсбук. Доколку ова го одбиете, вашиот профил едноставно ќе исчезне! Интересно е дека доколку ги прифатите, тоа ќе значи дека на Фејсбук ќе му овозможите голем број овластувања кои баш не одат со апликацијата за енкриптирана размена