притисни ентер »

Сара Климоска е една од европските Ѕвезди во подем за 2021
Сара Климоска е една од европските Ѕвезди во подем за 2021

Сара Климоска е една од европските Ѕвезди во подем за 2021

Maкедонската актерка Сара Климоска е дел од десетте добитници на наградата „Ѕвезди во подем“ (Shooting Stars) која платформата Европска филмска промоција (EFP) секоја година ја доделува на најталентираните европски актери. Ѕвездата на филмот „Врба“ на Милчо Манчевски се најде меѓу 10-те млади актери кои ќе ја добијат наградата на манифестацијата што

Сара Климоска: Да се биде европско актерско откритие е одлична мотивација

Сара Климоска: Да се биде европско актерско откритие е одлична мотивација

За улогата на Климоска во  „Лена и Владимир“, од European Film Promotion истакнуваат „Настапот на наградената актерка Сара Климоска од Северна Македонија е откритие во вистинска смисла на зборот, со емотивна длабочина што ги занемарува нејзините години…“. Тоа што го имам ова признание силно ме мотивира да продолжам да работам ова што го работам“, вели,

ВИДЕО | Сара Климоска: Нема формула за успешна улога, но она што е неминовно е многу работа и посветеност

ВИДЕО | Сара Климоска: Нема формула за успешна улога, но она што е неминовно е многу работа и посветеност

Македонската актерка Сара Климоска е избрана меѓу 10-те најдобри актерски таленти во Европа за годинава на 71. Берлинале и ќе ја добие наградата „Шутинг старс“ (Shooting Stars), што ја доделува организацијата Европска филмска промоција (ЕФП). ЕФП ги објави имињата на 10- те актери кои за првпат во 24-годишното доделување на оваа награда, ќе бидат претставени

Климоска за тв 24: Признанијата ме мотивираат да продолжам уште подобро понатаму

Климоска за тв 24: Признанијата ме мотивираат да продолжам уште подобро понатаму

Сара Климоска, една од ѕвездите на последниот филм на Милчо Манчевски „Врба“, е прогласена за Европска ѕвезда во подем и наградата ќе ја добие летово во Берлин. Таа се најде меѓу 10-те најдобри актерски таленти во Европа и е добитник на наградата „Шутинг старс“ (Shooting Stars), што ја доделува платформата Европска филмска промоција (ЕФП). Нивното

Ѕвездата на „Врба“ – Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Ѕвездата на „Врба“ – Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Ѕвездата на филмот „Врба“, Сара Климоска, се најде меѓу 10-те млади актери кои ќе ја добијат наградата на манифестацијата која ќе се одржи дигитално од 23 до 25 февруари, пред 71-то издание на Берлинале. View this post on Instagram A post shared by Sara Klimoska (@sara_klimoska) Maкедонската актерка Сара Климоска ќе ја добие наградата „Ѕвезди во подем“

Сара Климоска прогласена за Европска ѕвезда во подем

Сара Климоска прогласена за Европска ѕвезда во подем

Сара Климоска, една од ѕвездите на последниот филм на Милчо Манчевски „Врба“, е прогласена за Европска ѕвезда во подем и наградата ќе ја добие летово во Берлин. Климоска се најде меѓу 10-те најдобри актерски таленти во Европа и е добитник на наградата „Шутинг старс“ (Shooting Stars), што ја доделува платформата Европска филмска промоција (ЕФП). Нивното

Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Актерката Сара Климоска, е прогласена за Европска ѕвезда во подем. Една од ѕвездните на последниот филм на Милчо Манчевски, „Врба“, наградата ќе ја добие летово во Берлин, кога ќе се доделат и наградите од Берлинале. Климоска е добитник на наградата „Шутинг старс“, што ја доделува платформата Европска филмска промоција и таа се најде меѓу десетте најдобри

Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Актерката Сара Климоска, е прогласена за Европска ѕвезда во подем. Една од ѕвездните на последниот филм на Милчо Манчевски, „Врба“, наградата ќе ја добие летово во Берлин, кога ќе се доделат и наградите од Берлинале. Климоска е добитник на наградата „Шутинг старс“, што ја доделува платформата Европска филмска промоција и таа се најде меѓу десетте најдобри

Младата актерка Сара Климоска меѓу десетте европски актерски имиња –  Shooting Star за 2021 година

Младата актерка Сара Климоска меѓу десетте европски актерски имиња – Shooting Star за 2021 година

European Film Promotion оваа година ја избра младата македонска актерка Сара Климоска како една од десетте европски актерски откритија – European Shooting Stars 2021, информираат од Агенцијата за филм на РСМ. „Оваа манифестација се одржува во рамките на Меѓународниот филмски фестивал во Берлин и важи за една од најпрепознатливите обележја на Берлинале,

Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Сара Климоска прогласена за европска ѕвезда во подем

Актерката Сара Климоска, е прогласена за Европска ѕвезда во подем. Една од ѕвездните на последниот филм на Милчо Манчевски, „Врба“, наградата ќе ја добие летово во Берлин, кога ќе се доделат и наградите од Берлинале. Климоска е добитник на наградата „Шутинг старс“, што ја доделува платформата Европска филмска промоција и таа се најде меѓу десетте …