притисни ентер »

Сопствениците на миленици бараат измени во полицискиот час
Сопствениците на миленици бараат измени во полицискиот час

Сопствениците на миленици бараат измени во полицискиот час

Мерките за ограничување на движењето за време на викендите, во период од 16 до 5 часот наредниот ден што ги опфаќа сите граѓани, предизвика бурни реакции кај Здруженијата за заштита на животните и сопствениците на миленици. Апелираат да се конкретизира мерката во однос на сопствениците на миленици кои што имаат потреби да ги извршуваат своите физиолошки

Сопственици на миленици бараат отстапки од забраната за движење за време на полицискиот час

Сопственици на миленици бараат отстапки од забраната за движење за време на полицискиот час

Отстапки за граѓаните кои ќе сакаат да ги изнесат милениците надвор на кратка прошета за време на полициски час, побараа здруженија и поединци, од кои повеќето живеат во згради. Реакциите се појавија откако Владата соопшти дека полицискиот час се проширува за викендите, односно во сабота и недела, ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае до 05:00 часот

Скопјани доброволно се нудат да ги шетаат милениците на старите и болни лица кои живеат сами

Скопјани доброволно се нудат да ги шетаат милениците на старите и болни лица кои живеат сами

Доколку познавате старо или болно лице кое живее само, а има домашно милениче – споделете ја оваа вест за млади граѓани кои ја нудат својата помош. Ситуацијата со корона вирусот, почитувањето на мерките за заштита и ограничување на движење создава проблем на луѓето кои живеат сами, а имаат миленици кои не можа да ги прошетаат. Но, хуманоста на македонскиот

Да се направи отстапка од забраната за движење, бараат сопственици на миленици

Да се направи отстапка од забраната за движење, бараат сопственици на миленици

Отстапки за граѓаните кои ќе сакаат да ги изнесат милениците надвор на кратка прошета за време на полициски час, побараа здруженија и поединци, од кои повеќето живеат во згради. Реакциите се појавија откако Владата соопшти дека полицискиот час се проширува за викендите, односно во сабота и недела, ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае до 05:00 часот

Анима Мунди бара шетање на милениците и во полициски час

Анима Мунди бара шетање на милениците и во полициски час

Од Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ реагираат до Владата за воведениот полициски час.Тие бараат да се изнајде начин како да им се овозможи на лицата постари од 65 години да можат да ги изнесат надвор своите домашни миленици да извршат нужда и по 21 часот. – Реагираме во врска со одлуката на Владата за воведување полициски час и воведената

АНИМА МУНДИ БАРА ПОВЕЌЕ ПРАВА ЗА КУЧИЊАТА: Сопствениците да ги прошетаат да извршат нужда и во полицискиот час

АНИМА МУНДИ БАРА ПОВЕЌЕ ПРАВА ЗА КУЧИЊАТА: Сопствениците да ги прошетаат да извршат нужда и во полицискиот час

Здружението за заштита на животните Анима Мунди реагираат до Владата за воведениот полициски час и бараат да им се овозможи на лицата постари од 65 години да ги прошетаат надвор своите миленици за да извршат нужда и по 21 часот. – Реагираме во врска со одлуката на Владата за воведување полициски час и воведената забрана за движење на лица постари

Анима Мунди бара шетање на милениците и во полициски час

Анима Мунди бара шетање на милениците и во полициски час

Од Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ реагираат до Владата за воведениот полициски час.Тие бараат да се изнајде начин како да им се овозможи на лицата постари од 65 години да можат да ги изнесат надвор своите домашни миленици да извршат нужда и по 21 часот. – Реагираме во врска со одлуката на Владата за воведување полициски час и воведената

AНИМА МУНДИ:Шетање на домашни кучиња не само наутро, туку и по 21 часот

AНИМА МУНДИ:Шетање на домашни кучиња не само наутро, туку и по 21 часот

Од Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ реагираат до Владата и Главниот координативен кризен штаб да изнајде начин како да им се овозможи на лицата постари од 65 години да можат да ги изнесат надвор своите домашни миленици да извршат нужда и по 21 часот, кога стапува на сила полицискиот час. Тие велат дека за овие лица треба да биде направена

Мора да се овозможи време за шетање на милениците за време на полицискот час

Мора да се овозможи време за шетање на милениците за време на полицискот час

Луѓето кои дома чуваат миленици реагираат дека имаат реален проблем за кој се уште нема решение и нема каде да се обратат. Станува збор за шетање на милениците за време на полицискот час. Тие бараат да се најде решение за проблемот за да можат нивните миленици да ги извршат основните физиолошки потреби, но и да ги извршат редовните и со закон пропишани

Трајкоска: Шетање на милениците за време на полицискот час

Трајкоска: Шетање на милениците за време на полицискот час

На ниво на Македонија има скоро 80.000 регистрирани миленици до денеска! -за оние кои немаат дворови -за оние кои ги чуваат во стан -за оние кои немаат тераси – за поединци над 67 години на кои нема кој друг да им го прошета миленикот – 10-20 минути – пред зграда, на 200 метри раздалеченост -со маска и ракавици на себе при излегувањето од дома Збориме