притисни ентер »

Рисима Рисимкин, кореограф: Чудно време, ние работиме со телото, што сега е забрането
Рисима Рисимкин, кореограф: Чудно време, ние работиме со телото, што сега е забрането

Рисима Рисимкин, кореограф: Чудно време, ние работиме со телото, што сега е забрането

Скопје танцовиот театар (СТТ), како и многу други институции, преку својот Јутјуб канал, започна со бесплатно емитување на претстави во сопствена продукција. Со тоа СТТ, како што вели неговата уметничка директорка Рисима Рисимкин, е првиот од областа на танцот, не само кај нас, туку и во регионов, кој организирано, во вид на програма ги постира претставите

Скопје танцовиот театар од вчера со почеток во 18:30 часот, започна со бесплатно премиерно емитување на претстави

Скопје танцовиот театар од вчера со почеток во 18:30 часот, започна со бесплатно премиерно емитување на претстави

Скопје танцовиот театар од вчера, 23.03.2020 година (понеделник) со почеток во 18:30 часот, започна со бесплатно премиерно емитување на претстави во сопствена продукција, од архивата со која располага, со цел да допреме до публиката и сите љубители на танцот. На FB страницата на https://www.facebook.com/skopjedancetheater/ беше поставен директен линк

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го објави распоредот на премиерните изведби кои ќе ги прикаже до петок, 27 март. Од 18.30 часот денеска ќе бидат прикажани претставите „w r o n g” и „Sketch” во кореографија на Адријана Данчевска. Во наредните три дена

Oнлајн-претстави на Скопје танцов театар

Oнлајн-претстави на Скопје танцов театар

Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го објави распоредот на премиерните изведби кои ќе ги прикаже до петок, 27 март. Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го објави распоредот на премиерните изведби кои ќе ги прикаже до петок, 27 март. Од 18.30 часот денеска ќе бидат прикажани претставите „w r o n g” и „Sketch” во кореографија на Адријана Данчевска. Во наредните три дена

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Од 18.30 часот денеска ќе бидат прикажани претставите „w r o n g” и „Sketch” во кореографија на Адријана Данчевска Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го објави распоредот на премиерните изведби кои ќе ги прикаже до петок, 27 март. Од 18.30 часот денеска

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го објави распоредот на премиерните изведби кои ќе ги прикаже до петок, 27 март. Од 18.30 часот денеска ќе бидат прикажани претставите „w r o n g” и „Sketch” во кореографија на Адријана Данчевска. Во наредните три дена

Секој ден од 18.30 на Јутјуб претстави од „Скопје танцов театар“

Секој ден од 18.30 на Јутјуб претстави од „Скопје танцов театар“

Скопје танцов театар секој ден, во 18:30 часот, бесплатно емитува претстави од сопствената продукција, во периодот на изолација кога сите сме дома. Претставите ќе се прикажуваат преку Јутјуб каналот Skopje Dance Theater. Со солиден број на прегледи вчера помина првата прикажана претстава „СМС“ (SMS – Soul, Mind and Something Else), во кореографија

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на  јутјуб-канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го објави распоредот на премиерните изведби кои ќе ги прикаже до петок, 27 март. Скопје, 24 март 2020 (МИА) – Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

Распоред на онлајн-претстави на Скопје танцов театар до петок

– Скопје танцовиот театар од вчера во 18.30 часот почна на јутјуб канал да емитува бесплатно онлајн-претстави во сопствена продукција и го објави распоредот на премиерните изведби кои ќе ги прикаже до петок, 27 март. Од 18.30 часот денеска ќе бидат прикажани претставите „w r o n g” и „Sketch” во кореографија на Адријана Данчевска. Во наредните три