притисни ентер »

Џиновската бразилска хидроцентрала конечно доби дозвола
Џиновската бразилска хидроцентрала конечно доби дозвола

Џиновската бразилска хидроцентрала конечно доби дозвола

Откако е добиена конечна дозвола од Националната агенција за електрична енергија  (ANEEL), на бразилскиот енергетски регулатор, со работа во полн капацитет ќе може да продолжи ХЕ Бело Монте. Се работи за хидроцентралата со моќност од дури 11,2 GW која се наоѓа во самото срце на Амазонија, на реката Xingú во бразилската сојузна држава Pará, а која од

Џиновската бразилска хидроцентрала конечно доби дозвола

Џиновската бразилска хидроцентрала конечно доби дозвола

Откако е добиена конечна дозвола од Националната агенција за електрична енергија  (ANEEL), на бразилскиот енергетски регулатор, со работа во полн капацитет ќе може да продолжи ХЕ Бело Монте. Се работи за хидроцентралата со моќност од дури 11,2 GW која се наоѓа во самото срце на Амазонија, на реката Xingú во бразилската сојузна држава Pará, а која од