притисни ентер »

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Словенечкиот претседател Борут Пахор денеска го повика лидерот на Словенечката демократска странка Јанез Јанша во рок од една недела да го информира дали ќе прифати мандат за формирање на идната влада. Парламентот во Словенија е тесно поделен по изборите, и иако СДС е далеку најголемата партија, таа сепак нема доволно гласови за формирање на идната

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Словенечкиот претседател Борут Пахор денеска го повика лидерот на Словенечката демократска странка Јанез Јанша во рок од една недела да го информира дали ќе прифати мандат за формирање на идната влада. Парламентот во Словенија е тесно поделен по изборите, и иако СДС е далеку најголемата партија, таа сепак нема доволно гласови за формирање на идната

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Словенечкиот претседател Борут Пахор денеска го повика лидерот на Словенечката демократска странка Јанез Јанша во рок од една недела да го информира дали ќе прифати мандат за формирање на идната влада. Парламентот во Словенија е тесно поделен по изборите, и иако СДС е далеку најголемата партија, таа сепак нема доволно гласови за формирање на идната

Пахор му даде рок на Јанша да формира влада

Пахор му даде рок на Јанша да формира влада

Словенечкиот претседател Борут Пахор  го повика лидерот на Словенечката демократска странка Јанез Јанша во рок од една недела да го информира дали ќе прифати мандат за формирање на идната влада. Парламентот во Словенија е тесно поделен по изборите, и иако СДС е далеку најголемата партија, таа сепак нема доволно гласови за формирање на идната влада

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Словенечкиот претседател Борут Пахор денеска го повика лидерот на Словенечката демократска странка Јанез Јанша во рок од една недела да го информира дали ќе прифати мандат за формирање на идната влада. Парламентот во Словенија е тесно поделен по изборите, и иако СДС е далеку најголемата партија, таа сепак нема доволно гласови за формирање на идната

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Пахор бара од Јанша во рок од една недела да реши дали сака да биде мандатар

Љубљана, 12 јули 2018 (МИА) - Словенечкиот претседател Борут Пахор денеска го повика лидерот на Словенечката демократска странка Јанез Јанша во рок од една недела да го информира дали ќе прифати мандат за формирање на идната влада. Парламентот во Словенија е тесно поделен по изборите, и иако СДС е далеку најголемата партија, таа сепак нема доволно