притисни ентер »

До подобро расположение со банани, урми и сончоглед
До подобро расположение со банани, урми и сончоглед

До подобро расположение со банани, урми и сончоглед

Ако за ужина јадете банана, а консумирате и јајца, млеко и риба или ги дополнувате оброците со порција семки од сончоглед или овесни снегулки, ќе имате загарантирано подобро расположение. Млекото, како и останатата протеинска храна влијае на синтезата на серотонин, кој го поправа расположението. Причина за безволност можат да бидат ниските количини