притисни ентер »

ОН: Затворањето на границите не ги попречува шврецерите на луѓе

ОН: Затворањето на границите не ги попречува шврецерите на луѓе

Затворањето на копнените и поморските граници не ги попречува шверцерите на луѓе да продолжат со илегален превоз на мигранти, бидејќи тие само ги менуваат своите маршрути, соопшти Канцеларијата на ОН за дрога и криминал (УНОДЦ). Како што јави ДПА, според податоците на УНОДЦ, во текот на 2016 година најмалку 2,5 милиони мигранти биле илегално префрлени

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Австрискиот канцелар Себастијан Курц денеска најави создавање на „оска“ меѓу министрите за внатрешни работи на Австрија, Германија и Италија во борба против нелегалната миграција. – Се радувам на добрата соработка, која сакаме да ја изградиме меѓу Виена, Рим и Берлин во таа област, изјави Курц на прес-конференција во Берлин. – Според нас, потребна

Виена, Берлин и Рим ќе прават оска против илегалната миграција

Виена, Берлин и Рим ќе прават оска против илегалната миграција

Австрискиот канцелар Себастијан Курц денеска најави формирање на т.н оска меѓу министрите за внатрешни работи на Австрија, Германија и Италија во борба против илегалната миграција. Тој рече дека таа „оска“ е потребна бидејќи низ тие три држави поминува една од главните рути во Европа за мигрантите кои доаѓаат преку Средоземното Море. „Се радувам на

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Австрискиот канцелар Себастијан Курц денеска најави создавање на „оска“ меѓу министрите за внатрешни работи на Австрија, Германија и Италија во борба против нелегалната миграција. – Се радувам на добрата соработка, која сакаме да ја изградиме меѓу Виена, Рим и Берлин во таа област, изјави Курц на прес-конференција во Берлин. – Според нас, потребна

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Курц нагласи дека таа „оска“ има смисла затоа што низ трите држави поминува една од главните маршрути во Европа за мигрантите кои доаѓаат преку Средоземното Море. Австрискиот канцелар Себастијан Курц денеска најави создавање на „оска“ меѓу министрите за внатрешни работи на Австрија, Германија и Италија во борба против нелегалната миграција. Се радувам

ОН: Затворањето на границите не ги попречува шврецерите на луѓе

ОН: Затворањето на границите не ги попречува шврецерите на луѓе

Затворањето на копнените и поморските граници не ги попречува шверцерите на луѓе да продолжат со илегален превоз на мигранти, бидејќи тие само ги менуваат своите маршрути, соопшти Канцеларијата на ОН за дрога и криминал (УНОДЦ). Како што јави ДПА, според податоците на УНОДЦ, во текот на 2016 година најмалку 2,5 милиони мигранти биле илегално префрлени

ОН: Затворањето на границите не ги попречува шврецерите на луѓе

ОН: Затворањето на границите не ги попречува шврецерите на луѓе

Затворањето на копнените и поморските граници не ги попречува шверцерите на луѓе да продолжат со илегален превоз на мигранти, бидејќи тие само ги менуваат своите маршрути, соопшти Канцеларијата на ОН за дрога и криминал (УНОДЦ). Како што јави ДПА, според податоците на УНОДЦ, во текот на 2016 година најмалку 2,5 милиони мигранти биле илегално префрлени

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Австрискиот канцелар Себастијан Курц денеска најави создавање на „оска“ меѓу министрите за внатрешни работи на Австрија, Германија и Италија во борба против нелегалната миграција. – Се радувам на добрата соработка, која сакаме да ја изградиме меѓу Виена, Рим и Берлин во таа област, изјави Курц на прес-конференција во Берлин. – Според нас, потребна

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Берлин, Виена и Рим создаваат „оска” против илегалната миграција

Австрискиот канцелар Себастијан Курц денеска најави создавање на „оска“ меѓу министрите за внатрешни работи на Австрија, Германија и Италија во борба против нелегалната миграција. – Се радувам на добрата соработка, која сакаме да ја изградиме меѓу Виена, Рим и Берлин во таа област, изјави Курц на прес-конференција во Берлин. – Според нас, потребна

Германија ќе предизвика раскол во ЕУ откако министерот на Меркел побара затворање на границата со Австрија

Германија ќе предизвика раскол во ЕУ откако министерот на Меркел побара затворање на границата со Австрија

Германскиот министер за внатрешни работи Хорст Зихофер се бори со канцеларката Ангела Меркел за да ја затвори германската граница со Австрија – сеизмички потег што го загрозува самото постоење на ЕУ, пренесува британски „Експрес“. Австрискиот канцелар Себастијан Курц вчера пристигна во Берлин на разговори за миграциската политика на ЕУ со канцеларката