притисни ентер »

29 ФЕВРУАРИ: Што би се случило ако го избришеме овој датум од календарот
29 ФЕВРУАРИ: Што би се случило ако го избришеме овој датум од календарот

29 ФЕВРУАРИ: Што би се случило ако го избришеме овој датум од календарот

ИЗВОР Скопје24 | февруари 15, 2020 Месецот февруари има дополнителен или таканаречен престапен ден на секои четири години. Ова е практика што постои од 1582 година поради едноставна причина. На Земјата ѝ се потребни приближно 365,25 дена за да направи круг околу Сонцето. Дополнителниот ден во февруари е додаден бидејќи времето што ѝ е потребно на нашата