притисни ентер »

Вархеји: Дадов насоки 4 милиони евра од инструментите на ЕУ да бидат пренасочени за Македонија
Вархеји: Дадов насоки 4 милиони евра од инструментите на ЕУ да бидат пренасочени за Македонија

Вархеји: Дадов насоки 4 милиони евра од инструментите на ЕУ да бидат пренасочени за Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји во писмото

Вархеји до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици од кризата со коронавирусот

Вархеји до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и начини за ублажување на социоекономските последици од кризата со коронавирусот

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски дека тој веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Вархеји во

ЕУ издаде инструкции четири милиони евра да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

ЕУ издаде инструкции четири милиони евра да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји

Вархеји: Определивме финансиска помош за Северна Македонија

Вархеји: Определивме финансиска помош за Северна Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Еврокомесарот за соседска политика и проширување

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и ги утврдуваме начините за ублажување на социо-економските последици од кризата со коронавирусот

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош и ги утврдуваме начините за ублажување на социо-економските последици од кризата со коронавирусот

Вархеји во писмото наведува дека се разгледува начин наградата за успешност од 50 милиони евра за државата првично наменета за инфраструктура и животна средина, да биде пренаменета за ублажување на социјално и економско штети предизвикани од кризата. Еврокомесарот за соседска политика и проширување Оливер Вархеји истакнува дека во итна процедура е

Вархеји го известил Спасовски за помошта од ЕУ

Вархеји го известил Спасовски за помошта од ЕУ

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Вархеји во писмото навел дека се разгледува начин наградата

Четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција ќе бидат пренасочени за итни потреби на С. Македонија

Четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција ќе бидат пренасочени за итни потреби на С. Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји

Вархеји му пиша на Спасовски: 4 милиони евра наменети за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

Вархеји му пиша на Спасовски: 4 милиони евра наменети за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Македонија

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше премиерот Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји во писмото навел

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош

Вархеји во писмо до Спасовски: Определивме првична финансиска помош

Еврокомесарот за соседска политика и проширување на Европската Унија, Оливер Вархеји, денеска со писмо го информираше претседателот на Владата Оливер Спасовски дека веќе издал инструкции четири милиони евра од инструментите за ЕУ-интеграција да бидат пренасочени за итни потреби на Северна Македонија. Како што соопшти владината прес-служба, Вархеји

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Короната ја однесе третата жртва, за викендите забрана за движење по 16 часот

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Короната ја однесе третата жртва, за викендите забрана за движење по 16 часот

ЖЕНА ОД ДЕБАР Е ТРЕТАТА ЖРТВА НА КОРОНАВИРУСОТ Mинистерот за здравство, Венко Филипче денеска на прес-конференција изјави дека имаме уште една почината пациентка на 66 годишна возраст од Дебар. Таа имала хипертензија, а беше на респираторна машина. Бројот на заразени е 177. Од денес ново е тоа што има заразени во Прилеп и Велес. Тестирани се 4 лица,