притисни ентер »

Ferrari и Amazon потпишаа договор за соработка
Ferrari и Amazon потпишаа договор за соработка

Ferrari и Amazon потпишаа договор за соработка

Ferrari и Amazon потпишаа договор за соработка кој се однесува на создавање на клауд за податоци, за машинско учење и вештачка интелигенција. Договорот ќе му помогне на Ferrari да го насочи дизајнот и тестирањето на своите автомобили во дигитално окружување. Покрај во дивизијата за производство на автомобили, овој договор се однесува и на рели дивизијата