притисни ентер »

Научници докажаа дека со електрони од Земјата и Сонцето може да се направи мраз на Месечината
Научници докажаа дека со електрони од Земјата и Сонцето може да се направи мраз на Месечината

Научници докажаа дека со електрони од Земјата и Сонцето може да се направи мраз на Месечината

Една нова студија покажа дека електрони од Земјата и од Сонцето може да придонесат за создавање мраз на Месечината, иако точниот извор на лунарниот мраз останува непознат. Тие електрони влијаат на Месечината додека влегува и излегува од земјиниот магнетен опаш, регион кој Земјата го остава додека патува низ вселената. Тој магнетен опаш содржи слој

Откриена нова загатка на Месечината | Од каде сега таму вода?

Откриена нова загатка на Месечината | Од каде сега таму вода?

Ледените тајни на Месечината може да вклучуваат некои неочекувани соучесници во создавањето на вода на нејзината површина. Една неодамнешна студија сугерира дека електроните од Земјата и Сонцето може да придонесат за формирање на мраз на Месечината , иако точниот извор на лунарниот мраз останува непознат. Овие електрони влијаат на Месечината додека

Откриена нова загатка на Месечината: Од каде таму вода?

Откриена нова загатка на Месечината: Од каде таму вода?

Една неодамнешна студија сугерира дека електроните од Земјата и Сонцето може да придонесат за формирање на мраз на Месечината, иако точниот извор на лунарниот мраз останува непознат. Тие електрони влијаат на Месечината додека се движи во и надвор од магнетната опашка на Земјата, регионот што Земјата го остава зад себе додека патува низ вселената. Таа