притисни ентер »

Фрламе еден од најздравите делови од лубеницата
Фрламе еден од најздравите делови од лубеницата

Фрламе еден од најздравите делови од лубеницата

Кората од лубеницата не само што е добра за јадење, туку е и полна со хранливи материи. Летото е период кога лубеницата е едно од овошјата што најмногу ги консумираме. Но, знаејќи или не, секогаш ја фрламе кората која е полна со хранливи и здрави состојки. Белиот слој помеѓу кората и црвениот дел е полн со материи потполно различни од материите што