притисни ентер »

Најкраткиот меѓународен мост на светот е долг 10 метри и ги поврзува САД и Канада
Најкраткиот меѓународен мост на светот е долг 10 метри и ги поврзува САД и Канада

Најкраткиот меѓународен мост на светот е долг 10 метри и ги поврзува САД и Канада

Еден од најнеобичните мостови на светот поврзува две големи држави, САД и Канада, а со својата должина од само десет метри е и најкраток меѓународен мост на светот. Се протега меѓу два острова на реката Сент Лоренс, кои се дел од архипелаг долг 32 километри, поделен помеѓу Њујорк во САД и Онтарио во Канада. На канадскиот остров Завикон има само една

ФОТО | Најкраткиот меѓународен мост е долг само 10 метри: Поврзува две големи држави и е симбол на нивното пријателство

ФОТО | Најкраткиот меѓународен мост е долг само 10 метри: Поврзува две големи држави и е симбол на нивното пријателство

Во светот има многу мостови кои „раскажуваат“ прекрасни приказни за богатото минато и култура на местата каде што настанале. Тие се неисцрпен извор на инспирација за сликарите, поетите и сонувачите чии четки и пенкала вешто ја пренесуваат нивната убавина на платно или на хартија, пишува „Путни кофер“ . Еден од најпосебните и најнеобичните мостови во