притисни ентер »

За Дачиќ и Македонија е лицемерна за косовското прашање
За Дачиќ и Македонија е лицемерна за косовското прашање

За Дачиќ и Македонија е лицемерна за косовското прашање

Тие ја срушија нашата граница и сега се сетија дека немаат прометна граница. Ја отворивте Пандорината кутија и нема повеќе што да се говори за тоа. Како не ви е срам, лицемери едни? Тоа важи и за Македонија. Го признавте Косово, а сега кога мечката заигра во вашиот двор, велите дека нема промена на границите, изјави шефот на српската дипломатија, Ивица

Дали Русија поддржува промена на границите на Балканот?

Дали Русија поддржува промена на границите на Балканот?

Марија Захарова, портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, која е во посета на Белград, не одговори на прашањето каков е ставот на Русија по прашањето за разграничувањето меѓу Србија и Косово и возврати со контрапрашање. „Извинете, можеби не е правилно да одговорам на прашање со прашање, но нема ли вие да имате проблем со тоа? Тоа

Дачиќ: Го подржувам Вучиќ за разграничувањето, тоа е единствено можно решение

Дачиќ: Го подржувам Вучиќ за разграничувањето, тоа е единствено можно решение

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ изјави дека го подржува залагањето на претседателот Александар Вучиќ за разграничување на Косово и смета дека тоа е единственото можно решение. „Јас за тоа се залагам веќе десетина години и мислам дека тоа е единственото можно и брзо решение кое во овој момент го решава актуелни проблем„ изјави Дачиќ

Дачиќ меѓу другите ја обвини и Македонија за лицемерие

Дачиќ меѓу другите ја обвини и Македонија за лицемерие

Оние кои се противат на промена на границите на Балканот се лицемери, порача денеска од Белград, министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, апострофирајќи ја во тој контекст Македонија.  Тој одржа заедничка прес-конференција со портпаролката на руското министерство за надворешни работи Марија Захарова на која главни теми беа иднината на

Ивица Дачиќ обвинува за лицемерие

Ивица Дачиќ обвинува за лицемерие

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ денеска остро ги критикуваше земјите кои се противат на нова промена на границите на Балканот. Дачиќ е особено лут на Македонија Оние кои се противат на промена на границите на Балканот се лицемери, порача денеска од Белград, министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, апострофирајќи ја во тој контекст

Дачиќ: И Македонија е меѓу лицемерите за промената на границите

Дачиќ: И Македонија е меѓу лицемерите за промената на границите

Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ порача дека треба им биде срам на оние лицемери кои денес говорат дека нема да има повеќе промена на границите. Дачиќ истакна дека ова важи и за Македонија која се сетила дека нема да има промена, откако претходно ја поддржала независноста на Косово. „Тие ја срушија нашата граница и сега се сетија дека немаат

Дачиќ ја обвинува Македонија за лицемерие

Дачиќ ја обвинува Македонија за лицемерие

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ денеска остро ги критикуваше земјите кои се противат на нова промена на границите на Балканот. Дачиќ е особено лут на Македонија. Оние кои се противат на промена на границите на Балканот се лицемери, порача денеска од Белград, министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, апострофирајќи ја во тој

И Македонија е меѓу лицемерите за промената на границите, изјави Дачиќ

И Македонија е меѓу лицемерите за промената на границите, изјави Дачиќ

Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ порача дека треба им биде срам на оние лицемери кои денес говорат дека нема да има повеќе промена на границите. Дачиќ истакна дека ова важи и за Македонија која се сетила дека нема да има промена, откако претходно ја поддржала независноста на Косово. „Тие ја срушија нашата граница и сега се сетија дека немаат

И Македонија е меѓу лицемерите за промената на границите, изјави Дачиќ

И Македонија е меѓу лицемерите за промената на границите, изјави Дачиќ

Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ порача дека треба им биде срам на оние лицемери кои денес говорат дека нема да има повеќе промена на границите. Дачиќ истакна дека ова важи и за Македонија која се сетила дека нема да има промена, откако претходно ја поддржала независноста на Косово. „Тие ја срушија нашата граница и сега се сетија дека немаат