притисни ентер »

Националната опера доби нов уметнички директор
Националната опера доби нов уметнички директор

Националната опера доби нов уметнички директор

Тубистот Мицко Дамњановски е новиот уметнички директор на Операта при Националната опера и балет (НОБ). Дамњановски доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска, која беше уметнички раководител од септември 2017 година. Мицко Дамњановски во 2002  дипломирал на Факултетот за музичка уметност, отсек – туба, а магистрирал 2006 на Кралскиот конзверваториум

Тубистот Мицко Дамњановски нов уметнички директор на Операта

Тубистот Мицко Дамњановски нов уметнички директор на Операта

Тубистот Мицко Дамњановски е нов уметнички директор на Операта, објави Националната опера и балет (НОБ). Дамњановски доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска, која беше уметнички раководител од септември 2017 година. Дамњановски во 2002  дипломирал на Факултетот за музичка уметност, отсек – туба, а магистрирал 2006 на Кралскиот конзверваториум

Мицко Дамњановски е назначен за нов уметнички раководител на Националната опера и балет

Мицко Дамњановски е назначен за нов уметнички раководител на Националната опера и балет

Националната опера и балет информира дека е назначен нов уметнички раководител на Операта, Мицко Дамњановски. Дамњановски доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска која беше уметнички раководител на Операта од септември 2017 до 2021 година. Мицко Дамњановски во 2002 година дипломира на факултетот за Музичка уметност, отсек - туба, а магистрирал

„Најголемите хитови“ - традиционален василичарски концерт во НОБ

„Најголемите хитови“ - традиционален василичарски концерт во НОБ

Иако ковид пандемијата ги промени и уметноста и културата, сепак и оваа година, македонската публика ужива во традиционалниот василичарски концерт, но под посебни рестриктивни мерки. Големата концертна сала е полупразна сала со ограничен број на посетители кои задолжително мора да носат заштитни маски, почитувајќи ги здравствените протоколи предвидени

Мицко Дамњановски нов уметнички раководител на НОБ

Мицко Дамњановски нов уметнички раководител на НОБ

За нов уметнички раководител на Националната опера и балет е назначен Мицко Дамњановски, кој доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска, која беше уметнички раководител од септември 2017 до сега. Мицко Дамњановски 2002 година дипломирал на факултетот за Музичка уметност, отсек – туба, а магистрирал 2006 година на Кралскиот конзверваториум за

Мицко Дамњановски нов уметнички раководител на НОБ

Мицко Дамњановски нов уметнички раководител на НОБ

За нов уметнички раководител на Националната опера и балет е назначен Мицко Дамњановски, кој доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска, која беше уметнички раководител од септември 2017 до сега. Мицко Дамњановски 2002 година дипломирал на факултетот за Музичка уметност, отсек – туба, а магистрирал 2006 година на Кралскиот конзверваториум за

Назначен нов уметнички раководител на Националната опера и балет

Назначен нов уметнички раководител на Националната опера и балет

Дамњановски доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска која беше уметнички раководител од септември 2017 до 2021. Мицко Дамњановски 2002 година дипломира на факултетот за Музичка уметност, отсек - туба, а магистрирал 2006 година  на Кралскиот конзверваториум за музика во Брисел, Белгија, отсек - туба. Пред вработувањето во оркестарот на Националната

Мицко Дамњановски – нов уметнички раководител на Операта

Мицко Дамњановски – нов уметнички раководител на Операта

Националната опера и балет информира дека Мицко Дамњановски е назначен за нов уметнички раководител на Операта. Тој доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска, која беше уметнички раководител од септември 2017. Дамњановски во 2002 година дипломирал на Факултетот за музичка уметност, отсек – туба, а магистрирал во 2006-та на Кралскиот конзерваториум

Мицко Дамњановски – нов уметнички раководител на Операта

Мицко Дамњановски – нов уметнички раководител на Операта

Националната опера и балет информира дека Мицко Дамњановски е назначен за нов уметнички раководител на Операта. Тој доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска, која беше уметнички раководител од септември 2017. Дамњановски во 2002 година дипломирал на Факултетот за музичка уметност, отсек – туба, а магистрирал во 2006-та на Кралскиот конзерваториум

Мицко Дамњановски – нов уметнички раководител на Операта

Мицко Дамњановски – нов уметнички раководител на Операта

Националната опера и балет информира дека Мицко Дамњановски е назначен за нов уметнички раководител на Операта. Тој доаѓа на местото на диригентката Бисера Чадловска, која беше уметнички раководител од септември 2017. Дамњановски во 2002 година дипломирал на Факултетот за музичка уметност, отсек – туба, а магистрирал во 2006-та на Кралскиот конзерваториум