притисни ентер »

Социјална пензија за сите граѓани постари од 65 години кои немаат стаж
Социјална пензија за сите граѓани постари од 65 години кои немаат стаж

Социјална пензија за сите граѓани постари од 65 години кои немаат стаж

Embedded video for Социјална пензија за сите граѓани постари од 65 години кои немаат стаж Постарите кои немаат стаж ќе добиваат социјална пензија. Законот е веќе испратен во Собрание. Предвидува сите граѓани со навршени 65 години да добиваат месечен надомест од 6000 денари без разлика дали некогаш работеле. Оваа сума ќе се усогласува со трошоците на

Предлог закон: Социјална пензија годинава за сите граѓани со наполнети 65 години

Предлог закон: Социјална пензија годинава за сите граѓани со наполнети 65 години

Законот за социјална сигурност на стари лица веќе стигна во Собранието, а за него наскоро ќе се гласа по скратена постапка . Со него се предвидува социјалната пензија да изнесува 6000 денари месечно и еднаш годишно да се услогласува со трошоците на живот. Оние кои ќе добијат социјална пензија ќе имаат право и на надоместок за грееење во висина од илјада

Предлог законот пред пратениците: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

Предлог законот пред пратениците: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

Наскоро во собранието по скратена постапка ќе се гласа Законот за социајна сигурност на стари лица со кој се предвидува социјална пензија од 6 илјади денари месечно. Исто така со овој Закон предвидено е еднаш годишно пензијата да се усогласува со трошоците на живот, а со овој закон не се опфатени оние кои се во брак или пак живеат во вонбрачна заедница,

Предлог законот пред пратениците: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

Предлог законот пред пратениците: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

Законот за социјална сигурност на стари лица веќе стигна во собранието, а за него наскоро ќе се гласа по скратена постапка. Со него се предвидува социјалната пензија да изнесува 6 илјади денари месечно и еднаш годишно да се услогласува со трошоците на живот. Оние кои ќе добијат социјална пензија ќе имаат право и на надоместок за грееење во висина од

Предлог законот пред пратениците: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

Предлог законот пред пратениците: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

Законот за социјална сигурност на стари лица веќе стигна во собранието, а за него наскоро ќе се гласа по скратена постапка. Со него се предвидува социјалната пензија да изнесува 6 илјади денари месечно и еднаш годишно да се услогласува со трошоците на живот. Оние кои ќе добијат социјална пензија ќе имаат право и на надоместок за грееење во висина од

Предлог закон: Социјална пензија годинава за сите граѓани со наполнети 65 години

Предлог закон: Социјална пензија годинава за сите граѓани со наполнети 65 години

Законот за социјална сигурност на стари лица веќе стигна во собранието, а за него наскоро ќе се гласа по скратена постапка. Со него се предвидува социјалната пензија да изнесува 6 илјади денари месечно и еднаш годишно да се услогласува со трошоците на живот. Оние кои ќе добијат социјална пензија ќе имаат право и на надоместок за грееење во висина од

Социјалната пензија пред Собранието – по 6.000 денари за граѓаните без стаж

Социјалната пензија пред Собранието – по 6.000 денари за граѓаните без стаж

Законот за социјална сигурност на старите лица влегува во собраниска процедура и за него ќе се гласа по скратена постапка. Ако се изгласа, државната социјала пензија ќе изнесува 6.000 денари месечно.  Право да ја добиваат ќе остварат лица постари од 65 години кои немаат доволно или воопшто работен стаж, се државјани на Македонија и живеат тука во последните

Државата обезбедува пензија и за оние без работен стаж

Државата обезбедува пензија и за оние без работен стаж

Законот за социјална сигурност на постари лица стигна во Собрание и за него ќе се гласа по скратена постапка. Со него е пропишано државната социјална пензија да изнесува 6.000 денари месечно или (96,7 евра) и еднаш годишно да се усогласува со трошоците на живот. Сите граѓани на Северна Македонија постари од 65 години, кои не ги исполниле условите за

ПРЕЛОГ ЗАКОНОТ ПРЕД ПРАТЕНИЦИТЕ: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

ПРЕЛОГ ЗАКОНОТ ПРЕД ПРАТЕНИЦИТЕ: Социјална пензија за сите граѓани со наполнети 65 години

Законот за социјална сигурност на стари лица веќе стигна во собранието, а за него наскоро ќе се гласа по скратена постапка. Со него се предвидува социјалната пензија да изнесува 6 илјади денари месечно и еднаш годишно да се услогласува со трошоците на живот. Оние кои ќе добијат социјална пензија ќе имаат право и на надоместок за грееење во висина од

Социјалната пензија влезе во Собрание

Социјалната пензија влезе во Собрание

Законот со кој ќе се овозможи лицата постари од 65 години кои немаат доволно или воопшто работен стаж, а се без приходи, да добиваат државна пензија од 6.000 денари месечно влезе во Собранието. Со Законот за социјална сигурност на постари лица кој пратениците ќе го гласаат во скратена постапка ќе бидат опфатени само граѓнаните чиј брачен или вонбрачен