притисни ентер »

Грешка!
Грешка!

Грешка!

Си спомнувам на една реченица на драгиот Веле Ташевски (1949-2009) кога после една негова изложба, во кафулето во кое не покани да не’ почести,му пријде на еден ликовен критичар и му рече:,,Кажи ми нешто за изложбата,што мислиш за сликите,жив човек сум,,! Оваа реченица, иако беше кажана со тивок тон,но со доза на прекор(таков беше Веле),ја слушнав