притисни ентер »

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари
Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција планира да ги намали државните трошоци за 5,6 милијарди долари, со цел да ја зголеми довербата во националната валута, соопшти денеска турскиот министер за финансии и буџет, Берат Албајрак. – Турција ќе спроведе нов економски пристап, кој ќе биде одржлив и ќе се базира на стретегиски начин на мислење, изјави Албајрак, промовирајќи ја новата

Аларм во Турција – Ердоган бара помош од граѓаните

Аларм во Турција – Ердоган бара помош од граѓаните

Турската лира падна за 30 проценти , берзата е во пад од 17 проценти , а каматните стапки на лирите достигнаа до 18 проценти. Според анализита на ББЦ тоа би можело да значи и рецесија во Турција. Од почетокот на годинава турската лира паднала за 30 проценти во однос на американскиот долар , а падот на цените на акциите достигна и до 40 проценти. Турскиот

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција планира да ги намали државните трошоци за 5,6 милиајрди долари, со цел да ја зголеми довербата во националната валута, соопшти денеска турскиот министер за финансии и буџет, Берат Албајрак. – Турција ќе спроведе нов економски пристап, кој ќе биде одржлив и ќе се базира на стретегиски начин на мислење, изјави Албајрак, промовирајќи ја новата

Вредноста на турската лира паѓа

Вредноста на турската лира паѓа

Вредноста на турската лира почна да опаѓа на рекордно ниско ниво во однос на доларот, но лидерот на земјата ја отфрла загриженоста, велејќи им на Турците дека „ние го имаме нашиот Господ“. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган го рече ова, поттикнувајќи ги Турците да ги продаваат доларите и златото, а да купуваат лири. Американскиот претседател Доналд

Рекорден пад на вредноста на турската лира

Рекорден пад на вредноста на турската лира

Вредноста на турската лира денеска падна на рекорно ниско ниво во однос на американскиот долар, како резултат на тензиите во односите меѓу Анкара и Вашингтон, но и поради обидите на турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган да воспостави контрола врз монетраната политика на земјата. Еден американски долар денеска се менува за 6,614 турски лири. Од почетокот

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Анкара, 10 август 2018 (МИА) - Турција планира да ги намали државните трошоци за 5,6 милиајрди долари, со цел да ја зголеми довербата во националната валута, соопшти денеска турскиот министер за финансии и буџет, Берат Албајрак. - Турција ќе спроведе нов економски пристап, кој ќе биде одржлив и ќе се базира на стретегиски начин на мислење, изјави Албајрак,

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Анкара, 10 август 2018 (МИА) - Турција планира да ги намали државните трошоци за 5,6 милиајрди долари, со цел да ја зголеми довербата во националната валута, соопшти денеска турскиот министер за финансии и буџет, Берат Албајрак. - Турција ќе спроведе нов економски пристап, кој ќе биде одржлив и ќе се базира на стретегиски начин на мислење, изјави Албајрак,

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција ќе ги намалува државните трошоци за 5,6 милијарди долари

Турција планира да ги намали државните трошоци за 5,6 милијрди долари, со цел да ја зголеми довербата во националната валута, соопшти денеска турскиот министер за финансии и буџет, Берат Албајрак. - Турција ќе спроведе нов економски пристап, кој ќе биде одржлив и ќе се базира на стретегиски начин на мислење, изјави Албајрак, промовирајќи ја новата

Рекорден пад на вредноста на турската лира

Рекорден пад на вредноста на турската лира

Вредноста на турската лира денеска падна на рекорно ниско ниво во однос на американскиот долар, како резултат на тензиите во односите меѓу Анкара и Вашингтон, но и поради обидите на турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган да воспостави контрола врз монетраната политика на земјата. Еден американски долар денеска се менува за 6,614 турски лири. Од почетокот

Рекорден пад на вредноста на турската лира

Рекорден пад на вредноста на турската лира

Вредноста на турската лира денеска падна на рекорно ниско ниво во однос на американскиот долар, како резултат на тензиите во односите меѓу Анкара и Вашингтон, но и поради обидите на турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган да воспостави контрола врз монетраната политика на земјата. Еден американски долар денеска се менува за 6,614 турски лири. Од почетокот