притисни ентер »

По 30 дена притвор за шестмина службеници на МВР осомничени во „Двојник“
По 30 дена притвор за шестмина службеници на МВР осомничени во „Двојник“

По 30 дена притвор за шестмина службеници на МВР осомничени во „Двојник“

Одреден им е притвор од 30 дена на шестмина службеници на МВР, осомничени во случајот „Двојник“, потврдиле од Кривичен суд Скопје за МИА. Истата мерка е одредена на уште едно лице кое е во бегство, додека на тројца осомничени им се одредени мерки на претпазливост. Министерството за внатрешни работи до скопското Основно јавно обвинителство денеска поднесе

По 30 дена притвор за шест лица осомничени во случајот „Двојник”

По 30 дена притвор за шест лица осомничени во случајот „Двојник”

Фото: Б. Грданоски Притвор во траење од 30 дена им е изречен на шест лица осомничени во случајот „Двојник”, потврдија за МИА од Кривичниот суд Скопје. Ова мерка Судот му ја одредил и на уште едно лице, кое е во бегство, а на тројца осомничени им се изречени мерки на претпазливост. Министерството за внатрешни работи до Основното јавно обвинителство

По 30 дена притвор за шест службеници во МВР, осомничени во случајот „Двојник"

По 30 дена притвор за шест службеници во МВР, осомничени во случајот „Двојник"

Ова мерка Судот му ја одредил и на уште едно лице, кое е во бегство, а на тројца осомничени им се изречени мерки на претпазливост. Министерството за внатрешни работи до Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе две кривични пријави – едната од Единицата за финансиски криминал при Одделот за сузбивање организиран и сериозен криминал – Сектор

По 30 дена притвор за шест лица осомничени во случајот „Двојник"

По 30 дена притвор за шест лица осомничени во случајот „Двојник"

Ова мерка Судот му ја одредил и на уште едно лице, кое е во бегство, а на тројца осомничени им се изречени мерки на претпазливост. Министерството за внатрешни работи до Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе две кривични пријави – едната од Единицата за финансиски криминал при Одделот за сузбивање организиран и сериозен криминал – Сектор

Лажен идентитет за 20 илјади евра – како функционирала групата која „штанцала“ пасоши

Лажен идентитет за 20 илјади евра – како функционирала групата која „штанцала“ пасоши

Поднесени се кривични пријави за 11 лица за издавање пасоши со украден идентитет. Имало и случаи кога едно лице добило четири лажни пасоши. Министерството за внатрешни работи до Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе две кривични пријави за 11 лица за издавање пасоши со украден идентитет. Обвинителството бара притвор за осум лица, од

„Двојник“: 30-дневен притвор за 6 лица, на двајца им се изречени мерки на претпазливост, еден осомничен во бегство

„Двојник“: 30-дневен притвор за 6 лица, на двајца им се изречени мерки на претпазливост, еден осомничен во бегство

Прифатен предлогот на Основното јавно обвинителство Скопје. Судијата на претходна постапка од Кривичниот суд Скопје одреди притвор за шестмина од осомничените во случајот „Двојник“. Мерки на претпазливост им се изречени на двајца од осомничените, додека пак 11-тото осомничено лице е во бегство. Станува збор за синџир за фалсификување на документи,

Притвор за 8 лица осомничени во случајот „Двојник“

Притвор за 8 лица осомничени во случајот „Двојник“

Вечерва, судија на претходна постапка од Кривичниот суд Скопје, го прифати предлогот на скопското јавно обвинителство и одреди мерка 30-дневен притвор за осум лица осомничени за издавање на лажни пасоши во случајот „Двојник“. Вечерва, судија на претходна постапка од Кривичниот суд Скопје, го прифати предлогот на скопското јавно обвинителство и одреди

Притвор за 6 лица поради издавање на лажни пасоши

Притвор за 6 лица поради издавање на лажни пасоши

Притвор во траење од 30 дена им е изречен на шест лица осомничени во случајот „Двојник”, потврдија за МИА од Кривичниот суд Скопје. Ова мерка Судот му ја одредил и на уште едно лице, кое е во бегство, а на тројца осомничени им се изречени мерки на претпазливост. Министерството за внатрешни работи до Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе

По 30 дена притвор за шест лица осомничени во случајот „Двојник”

По 30 дена притвор за шест лица осомничени во случајот „Двојник”

Притвор во траење од 30 дена им е изречен на шест лица осомничени во случајот „Двојник”, потврдија за МИА од Кривичниот суд Скопје. Ова мерка Судот му ја одредил и на уште едно лице, кое е во бегство, а на тројца осомничени им се изречени мерки на претпазливост. Министерството за внатрешни работи до Основното јавно обвинителство Скопје денеска поднесе