притисни ентер »

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. – Нема да кажувам датуми, но сакам да кажам дека никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО. Тоа е суверено право на украинскиот народ, посочи Порошенко по

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. – Нема да кажувам датуми, но сакам да кажам дека никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО. Тоа е суверено право на украинскиот народ, посочи Порошенко по

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. Тој додаде дека поголемиот дел од украинските граѓани го поддржуваат курсот на Украина кон НАТО. – Конечно ги завршивме разговорите дека членството на НАТО ќе ја иритира Русија,

Порошенко:Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО.

Порошенко:Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО.

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. – Нема да кажувам датуми, но сакам да кажам дека никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО. Тоа е суверено право на украинскиот народ, посочи Порошенко по

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. – Нема да кажувам датуми, но сакам да кажам дека никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО. Тоа е суверено право на украинскиот народ, посочи Порошенко по

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. -

Порошенко: Украина никој нема да ја блокира при влезот во НАТО

Порошенко: Украина никој нема да ја блокира при влезот во НАТО

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата.  „Нема да кажувам датуми, но сакам да кажам дека никој нема да успее да го попречи нашиот влез во најмоќниот безбедносен сојуз“ изјави порошенко непосредно пред крајот на Самитот

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Порошенко: Никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО

Претседателот на Украина, Петро Порошенко денеска изјави дека на Самитот на НАТО сите земји членки изразиле целосна поддршка за политиката на Киев за членство во Алијансата. – Нема да кажувам датуми, но сакам да кажам дека никој нема да успее да го блокира членството на Украина во НАТО. Тоа е суверено право на украинскиот народ, посочи Порошенко по

Авганистан и Украина на дневен ред на Самитот на НАТО

Авганистан и Украина на дневен ред на Самитот на НАТО

Лидерите на земјите членки на НАТО денеска во Брисел ќе се обидат да ја смират вжештената атмосфера и да се фокусираат на Авганистан и Украина, по тензиите на вчерашниот прв ден од Самитот предизвикани од барањето на американскиот претседател Доналд Трамп до сојузниците за двојно зголемување на трошоците за одбраната. На вториот ден на средбата на

Втор ден од Самитот на НАТО, Брисел под блокада

Втор ден од Самитот на НАТО, Брисел под блокада

Лидерите на земјите членки на НАТО денеска во Брисел ќе се обидат да ја смират вжештената атмосфера и да се фокусираат на Авганистан и Украина, по тензиите на вчерашниот прв ден од Самитот предизвикани од барањето на американскиот претседател Доналд Трамп до сојузниците за двојно зголемување на трошоците за одбраната. На вториот ден на средбата на