притисни ентер »

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се наоѓаат на турско-грчката граница
ОН: Најмалку 13.000 мигранти се наоѓаат на турско-грчката граница

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се наоѓаат на турско-грчката граница

Обединетите нации денеска соопштија дека најмалку 13.000 лица се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека веќе нема да ги спречува мигрантите да тргнуваат кон Европа. Во соопштението на Организацијата на ОН за миграција се наведува дека најмалку 13.000 лица се собрани на официјалните гранични премини Пазракуле и Ипсала,

Најмалку 13.000 мигранти на турско-грчката граница, Мицотакис свика вонреден состанок на Совет за безбедност

Најмалку 13.000 мигранти на турско-грчката граница, Мицотакис свика вонреден состанок на Совет за безбедност

Обединетите нации денеска соопштија дека најмалку 13.000 лица се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека веќе нема да ги спречува мигрантите да тргнуваат кон Европа. Во соопштението на Организацијата на ОН за миграција се наведува дека најмалку 13.000 лица се собрани на официјалните гранични премини Пазракуле и Ипсала,

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

Обединетите нации денеска соопштија дека најмалку 13.000 бегалци се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека повеќе нема да ги спречува мигрантите на турско тло да се упатат кон Европа. Во изјавата на Организацијата на ОН за миграција се вели дека најмалку 13.000 луѓе се собрале на официјалните гранични премини Пазаркуле

Денес до турско-грчката граница стигнале околу 2.000 мигранти

Денес до турско-грчката граница стигнале околу 2.000 мигранти

Мигрантите стигнале по најавата на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган дека ќе ги отвори границите и ќе ги пушти мигрантите да влезат во Европа, јавува агенцијата „Франс прес“. Мигрантите, меѓу кои има Сиријци, Авганистанци и Ирачани, доаѓаат од правец на Истанбул. Меѓу мигрантите има жени и деца и тие еден по еден се движат кон граничниот премин

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

Обединетите нации денеска соопштија дека најмалку 13.000 бегалци се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека повеќе нема да ги спречува мигрантите на турско тло да се упатат кон Европа. Во изјавата на Организацијата на ОН за миграција се вели дека најмалку 13.000 луѓе се собрале на официјалните гранични премини Пазаркуле

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

Обединетите нации денеска соопштија дека најмалку 13.000 бегалци се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека повеќе нема да ги спречува мигрантите на турско тло да се упатат кон Европа. Во изјавата на Организацијата на ОН за миграција се вели дека најмалку 13.000 луѓе се собрале на официјалните гранични премини Пазаркуле

Мицотакис свика вонреден состанок на владиниот Совет за национална безбедност

Мицотакис свика вонреден состанок на владиниот Совет за национална безбедност

За ситуацијата со бегалците и мигрантите, како на грчко – турската граница кај Еврос, така и на островите во североисточниот дел на Егејското море, грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за попладнево свика состанок на владиниот Совет за национална безбедност, јави дописничката на МИА од Атина. Во текот на вчерашниот ден, Мицотакис имаше втор циклус телефонски

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

Обединетите нации денеска соопштија денеска дека најмалку 13.000 луѓе се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека повеќе нема да ги спречува мигрантите на турско тло да се упатат кон Европа. Во изјавата на Организацијата на ОН за миграција се вели дека најмалку 13.000 луѓе се собрале на официјалните гранични премини Пазаркуле

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

Обединетите нации денеска соопштија денеска дека најмалку 13.000 луѓе се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека повеќе нема да ги спречува мигрантите на турско тло да се упатат кон Европа. Во изјавата на Организацијата на ОН за миграција се вели дека најмалку 13.000 луѓе се собрале на официјалните гранични премини Пазаркуле

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

ОН: Најмалку 13.000 мигранти се собрани на турско-грчката граница

Обединетите нации денеска соопштија денеска дека најмалку 13.000 луѓе се собрани на границата на Турција со Грција, откако Анкара соопшти дека повеќе нема да ги спречува мигрантите на турско тло да се упатат кон Европа. Во изјавата на Организацијата на ОН за миграција се вели дека најмалку 13.000 луѓе се собрале на официјалните гранични премини Пазаркуле