притисни ентер »

Некои земји размислуваат за данок на електрични автомобили
Некои земји размислуваат за данок на електрични автомобили

Некои земји размислуваат за данок на електрични автомобили

Новите давачки ќе ги направат електричните автомобили помалку привлечни И покрај субвенциите дадени за стимулирање на транзицијата кон електрични возила, властите во некои земји веќе разговараат за воведување даноци за сопствениците на такви возила. Работата е во тоа што патната инфраструктура се финансира и од даноци, кои ја вклучуваат вредноста на

Некои земји размислуваат за данок на електрични автомобили

Некои земји размислуваат за данок на електрични автомобили

Новите давачки ќе ги направат електричните автомобили помалку привлечни И покрај субвенциите дадени за стимулирање на транзицијата кон електрични возила, властите во некои земји веќе разговараат за воведување даноци за сопствениците на такви возила. Работата е во тоа што патната инфраструктура се финансира и од даноци, кои ја вклучуваат вредноста на

Некои земји размислуваат за данок на електрични автомобили

Некои земји размислуваат за данок на електрични автомобили

И покрај субвенциите дадени за стимулирање на транзицијата кон електрични возила, властите во некои земји веќе разговараат за воведување даноци за сопствениците на такви возила. Работата е во тоа што патната инфраструктура се финансира и од даноци, кои ја вклучуваат вредноста на горивото. Тоа го нема кај електричните автомобили, но во исто време тие