притисни ентер »

47 американски држави против Facebook
47 американски држави против Facebook

47 американски држави против Facebook

Властите во Калифорнија веќе 18 месеци го истражуваат скандалот со откривање на кориснички податоци од Facebook и ја обвинија компанијата за попречување на истрагата.. Откривањето на оваа истрага е најновата лоша вест за Facebook, веќе постои истрага во 47 американски држави, пренесува Reuters. Некои држави, особено Њујорк и Небраска, изразија загриженост

Калифорнија покренува истрага против Facebook

Калифорнија покренува истрага против Facebook

Калифорнија го истражува обелоденувањето на информациите за корисниците на Facebook на Кембриџ Аналитика и други партнери, открија властите во САД. Властите во Калифорнија бараат една од најголемите социјални мрежи да одговори на судската покана. Откривањето на истрагата е најновата лоша вест за Facebook, кои веќе се под истрага во 47 американски држави

47 американски држави против Facebook

47 американски држави против Facebook

Властите во Калифорнија веќе 18 месеци го истражуваат скандалот со откривање на кориснички податоци од Facebook и ја обвинија компанијата за попречување на истрагата. Откривањето на оваа истрага е најновата лоша вест за Facebook, веќе постои истрага во 47 американски држави, пренесува Reuters. Некои држави, особено Њујорк и Небраска, изразија загриженост