притисни ентер »

Одобрено е: Нов чекор за истражување на живот вон Земјата
Одобрено е: Нов чекор за истражување на живот вон Земјата

Одобрено е: Нов чекор за истражување на живот вон Земјата

Европската вселенска агенција одобри изградба на вселенскиот телескоп ARIEL (Atmospheric Remote-sensing Infrared Exoplanet Large-survey), што ќе служи за детално истражување на атмосферите на вонсоларните планети, кои кружат околу другите ѕвезди. Мисијата ќе почне во 2029. година и ќе проба да одговори на прашањата: од што се состојат вонсоларните

Одобрено: Нов чекор за истражување на животот надвор од Земјата

Одобрено: Нов чекор за истражување на животот надвор од Земјата

Европската вселенска агенција ја одобри изградбата на вселенскиот телескоп ARIEL (Atmospheric Remote-sensing Infrared Exoplanet Large-research), кој ќе се користи за детално истражување на атмосферата на вонсончевите планети што кружат околу другите sвезди. Мисијата ќе започне во 2029 година и ќе се обиде да одговори на прашањата: од што се состојат

Одобрено е: Нов чекор за истражување на живот вон Земјата

Одобрено е: Нов чекор за истражување на живот вон Земјата

Европската вселенска агенција одобри изградба на вселенскиот телескоп ARIEL (Atmospheric Remote-sensing Infrared Exoplanet Large-survey), што ќе служи за детално истражување на атмосферите на вонсоларните планети, кои кружат околу другите ѕвезди. Мисијата ќе почне во 2029. година и ќе проба да одговори на прашањата: од што се состојат вонсоларните