притисни ентер »

Со долг од 5 милиони евра, „Македонија пат“ рекордер меѓу државните инстутуции за неплатени даноци
Со долг од 5 милиони евра, „Македонија пат“ рекордер меѓу државните инстутуции за неплатени даноци

Со долг од 5 милиони евра, „Македонија пат“ рекордер меѓу државните инстутуции за неплатени даноци

На црната листа на должници кои не ги исполниле своите обврски до крајот на минатата година може да се видат многу познати компании од различни сектори, но исто така и некои јавни претпријатија кои со години не плаќаат даноци. Освен „Македонија пат“ на листата неплаќачи на даноци е државниот загубар „Еурокомпозит“. Долгот кон УЈП на оваа компанија

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ ГО БИЛДААТ ДОЛГОТ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ ГО БИЛДААТ ДОЛГОТ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

Управата за јавни приходи ја објави првата должничка листа за оваа година. И повторно илјадници должници со милиони долгови. Прв „забетониран“ на црната листа на УЈП е охридски Отекс. Таа компанија има долг кој надмина 930 милиони денари. Втор на листата останува Ел Дон Кастило Ангел ДООЕЛ Експорт Импорт Скопје со долг над 452 милиони денари а речиси

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

ИЗВОР Скопје24 | јануари 12, 2019 Управата за јавни приходи ја објави првата должничка листа за оваа година. И повторно илјадници должници со милиони долгови. Прв „забетониран“ на црната листа на УЈП е охридски Отекс. Таа компанија има долг кој надмина 930 милиони денари. Втор на листата останува Ел Дон Кастило Ангел ДООЕЛ Експорт Импорт Скопје со

Вардар ѝ должи на државата 320.000 евра неплатен данок!

Вардар ѝ должи на државата 320.000 евра неплатен данок!

Најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар, кој цела година се наоѓа во сериозни финансиски проблеми ѝ должи на државата 312 илјади евра за неплатен данок, објави денеска Управата за јавни приходи (УЈП), која објави листа на преку 4.000 должници. Вардар во изминатата 2018 година имаше сериозни проблеми, иако на сметката на клубот легнаа 4,2 милиони

Вардар под финансиски стеги од сите страни: „Црвено-црните“ должат 320.000 евра и на УЈП за неплатени даноци!

Вардар под финансиски стеги од сите страни: „Црвено-црните“ должат 320.000 евра и на УЈП за неплатени даноци!

Најтрофејниот македонски клуб ги живее едни од најтешките денови во својата историја по се поочигледниот притисок кој го носи врз себе поради огромните финансиски долгови направени за време на владеењето на рускиот бизнисмен Сергеј Самсоненко. Покрај соочувањето со евентуалната двегодишна суспензија од УЕФА доколку до 31. јануари задолжително не ги

Вардар ѝ должи на државата 320.000 евра неплатен данок!

Вардар ѝ должи на државата 320.000 евра неплатен данок!

Најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар, кој цела година се наоѓа во сериозни финансиски проблеми ѝ должи на државата 312 илјади евра за неплатен данок, објави денеска Управата за јавни приходи (УЈП), која објави листа на преку 4.000 должници. Вардар во изминатата 2018 година имаше сериозни проблеми, иако на сметката на клубот легнаа 4,2 милиони

Купишта пари за неплатен данок треба да собере УЈП

Купишта пари за неплатен данок треба да собере УЈП

Вкупниот нето долг изнесува 164, 6 милиони евра што е за 1,5 милиони евра повеќе од претходната листа. Фудбалските клубови „Вардар“ и „Металург“ се најдоа меѓу неплаќачите на данок на последната листа со должници на Управата за јавни приходи (УЈП). ФК „Вардар“ не платил данок на добивка и персонален данок во висина од 321.433 евра, додека ФК „Металург“

ДОЛГОТ СЕ ТРУПА:  Познати фирми и јавни претпријатија со милионски долгови на УЈП

ДОЛГОТ СЕ ТРУПА: Познати фирми и јавни претпријатија со милионски долгови на УЈП

Илјадници должници со милиони долгови. Охридски Отекс со долг кој надмина 930 милиони денари не отстапува од првата позиција. Со нешто над 452 милиони денари долг втор на листата останува Ел Дон Кастило Ангел ДООЕЛ Експорт Импорт Скопје. Трет најголем должник со 452 милиони денари или речиси колку вториот должник на листата е Индустрија Ел Азтека ДОО

Звучни имиња на бизнисмени, фирми и претпријатија на новата листа должници на УЈП

Звучни имиња на бизнисмени, фирми и претпријатија на новата листа должници на УЈП

Познати бизнисмени и компани се најдоа на новата листа должници на Управата за јавни приходи ја објави листата на должници за долгови доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини. Меѓу должниците се кумановскиот

Фудбалските клубови „Вардар“ и „Металург“ се најдоа меѓу неплаќачите на данок на последната листа на УЈП. На списокот се најдоа и голем број  директори на странски компании во земјава.

Фудбалските клубови „Вардар“ и „Металург“ се најдоа меѓу неплаќачите на данок на последната листа на УЈП. На списокот се најдоа и голем број директори на странски компании во земјава.

Фудбалските клубови „Вардар“ и „Металург“ се најдоа меѓу неплаќачите на данок на последната листа со должници на Управата за јавни приходи (УЈП). ФК „Вардар“ не платил данок на добивка и персонален данок во висина од 321.433 евра, додека ФК „Металург“ по истиот основ должи 21.219 евра. На списокот се наоѓаат веќе познатите должници фирми во стечај