притисни ентер »

Падна снег над Макарска
Падна снег над Макарска

Падна снег над Макарска

Над Макарска синоќа падна снег. По жешкото време, кое владееше низ цела Хрватска во последните неколку седмици, температурите нагло паднаа, а во Макарска падна снег. Температурата на биоковскиот врв Свети Јуре падна на нула степени, а дождот премина во снег. Во попладневните часови, температурата долж брегот беше само 12 степени, што е пад за околу

Снег падна над Макарска

Снег падна над Макарска

Над Макарска синоќа падна снег. По жешкото време, кое владееше низ цела Хрватска во последните неколку седмици, температурите нагло паднаа, а во Макарска падна снег. Над Макарска синоќа падна снег. По жешкото време, кое владееше низ цела Хрватска во последните неколку седмици, температурите нагло паднаа, а во Макарска падна снег. Температурата на биоковскиот

Снег падна над Макарска

Снег падна над Макарска

Макарска, 16 мај 2018 (МИА) - Над Макарска синоќа падна снег. По жешкото време, кое владееше низ цела Хрватска во последните неколку седмици, температурите нагло паднаа, а во Макарска падна снег. Температурата на биоковскиот врв Свети Јуре падна на нула степени, а дождот премина во снег. Во попладневните часови, температурата долж брегот беше само

Снег падна над Макарска

Снег падна над Макарска

Над Макарска синоќа падна снег. По жешкото време, кое владееше низ цела Хрватска во последните неколку седмици, температурите нагло паднаа, а во Макарска падна снег. Температурата на биоковскиот врв Свети Јуре падна на нула степени, а дождот премина во снег. Во попладневните часови, температурата долж брегот беше само 12 степени, што е пад за околу

Над Макарска падна снег

Над Макарска падна снег

По неколку недели во кои доминираа летни температури на подрачјето на цела Хрватска, денеска над Макарска забаеле од снег. Промената на времето донесе осетен пад на температурите во цела Далмација, а на планината Биоково падна снег. Синоќа температурата беше околу 20 степени на Биоково, па падна на 0 степени Целзиусови, па дождот премина во снег. Вчера

Снег падна над Макарска

Снег падна над Макарска

Над Макарска синоќа падна снег. По жешкото време, кое владееше низ цела Хрватска во последните неколку седмици, температурите нагло паднаа, а во Макарска падна снег. Температурата на биоковскиот врв Свети Јуре падна на нула степени, а дождот премина во снег. Во попладневните часови, температурата долж брегот беше само 12 степени, што е пад за околу

Снег во мај на Макарска

Снег во мај на Макарска

Температурите нагло паднаа во Хрватска, а во Макарска падна снег. Температурата на биоковскиот врв Свети Јуре падна на нула степени, а дождот премина во снег. Во попладневните часови, температурата долж брегот беше само 12 степени, што е пад за околу 15 степени во споредба со минатата недела. Имаше дожд и грмотевици, а вечерта во средината на Јадранско

Над Макарска падна снег

Над Макарска падна снег

По неколку недели во кои доминираа летни температури на подрачјето на цела Хрватска, денеска над Макарска забаеле од снег. Промената на времето донесе осетен пад на температурите во цела Далмација, а на планината Биоково падна снег. Синоќа температурата беше околу 20 степени на Биоково, па падна на 0 степени Целзиусови, па дождот премина во снег. Вчера

Снег падна над Макарска

Снег падна над Макарска

- Над Макарска синоќа падна снег. По жешкото време, кое владееше низ цела Хрватска во последните неколку седмици, температурите нагло паднаа, а во Макарска падна снег. Температурата на биоковскиот врв Свети Јуре падна на нула степени, а дождот премина во снег. Во попладневните часови, температурата долж брегот беше само 12 степени, што е пад за околу

Жестоко заладување стигна на Балканот – снег во Хрватска

Жестоко заладување стигна на Балканот – снег во Хрватска

Во цела Далмација промената на времето донела голем пад на температурите, а некаде имало и снег. Во попладневните часови температурата на хрватското крајбрежје била над 12 степени, што е пад од дури 15 степени во однос на минатата недела. Ниските температурите биле проследени со дождови и грмотевици. Index Vijesti: Snijeg se vratio u Dalmaciju. https://t