притисни ентер »

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари
МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

Министерството за здравство соопшти дека секоја година изготвува посебна програма за организирање и унапредување на крводарителството во државата, која годинава изнесува 25 милиони денари и е зголемена за 10 милиони денари, во однос на минатата година. Во рамки на оваа програма, како што се наведува, опфатени се активности кои ги реализира Црвениот

Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 160.000 евра

Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 160.000 евра

Министерството за здравство по повод Светскиот ден на крводарителството повика граѓаните и натаму да бидат хумани и солидарни и да даруваат крв, бидејќи тоа спасува животи. Од Министерството велат дека секоја година изготвуваат посебна програма за организирање и унапредување на крводарителството, а дека годинава средствата во оваа програма се 25 милиони

Светски ден на крводарителствотo: Да ја покажеме својата хуманост грижејќи се едни за други

Светски ден на крводарителствотo: Да ја покажеме својата хуманост грижејќи се едни за други

По повод 14 јуни, Светскиот Ден на крводарителството, Министерството за здравство упати повик до граѓаните и во иднина да ја покажуваат својата солидарност и човечност грижејќи се едни за други. Како што истакуваат од ресорното министерство, дарувањето крв спасува животи и го подобрува здравјето, а е доброволно, анонимно и бесплатно. Секоја здрава

Во пресрет на светскиот Ден на крводарителите струмичани доброволно даруваа крв за да помогнат некому

Во пресрет на светскиот Ден на крводарителите струмичани доброволно даруваа крв за да помогнат некому

По повод светскиот Ден на крводарителот - 14 јуни, во организација на Црвен Крст и Службата за трансфузиона медицина во Струмица се организираше доброволна крводарителска акција на која беа собрани повеќе од 35 крвни едници. Како што не информираше д-р Дениза Стамболиева, во акцијата зеле учество граѓани кои за прв…

Светски ден на крводарителствотo: Да ја покажеме својата хуманост грижејќи се едни за други

Светски ден на крводарителствотo: Да ја покажеме својата хуманост грижејќи се едни за други

По повод 14 јуни, Светскиот Ден на крводарителството, Министерството за здравство упати повик до граѓаните и во иднина да ја покажуваат својата солидарност и човечност грижејќи се едни за други. Како што истакуваат од ресорното министерство, дарувањето крв спасува животи и го подобрува здравјето, а е доброволно, анонимно и бесплатно. Секоја здрава

Светски ден на крводарителствотo: Да ја покажеме својата хуманост грижејќи се едни за други

Светски ден на крводарителствотo: Да ја покажеме својата хуманост грижејќи се едни за други

По повод 14 јуни, Светскиот Ден на крводарителството, Министерството за здравство упати повик до граѓаните и во иднина да ја покажуваат својата солидарност и човечност грижејќи се едни за други. Како што истакуваат од ресорното министерство, дарувањето крв спасува животи и го подобрува здравјето, а е доброволно, анонимно и бесплатно. Секоја здрава

Секој здрав човек да стане дел од семејството крводарители-Светски ден на крводарителство

Секој здрав човек да стане дел од семејството крводарители-Светски ден на крводарителство

Ширум светот 14-ти јуни се одбележува како Светски ден на крводарителството. Трансфузијата на крв спасува милиони животи. Фактите за крводарителството зборуваат дека за да им се помогне на болните и повредените, потребно е 3 до 5% од населението да дарува крв. Крводарителството се темели на принципите на доброволност, анонимност, бесплатност и солидарност

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

Програма која годинава изнесува 25 милиони денари и е зголемена за 10 милиони денари, во однос на минатата година. Во рамки на оваа програма, како што се наведува, опфатени се активности кои ги реализира Црвениот крст за континуирана здравствено-воспитна и мотивациска работа меѓу населението; непосредна подготовка на крводарителските акции; изготвување

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

Министерството за здравство соопшти дека секоја година изготвува посебна програма за организирање и унапредување на крводарителството во државата, која годинава изнесува 25 милиони денари и е зголемена за 10 милиони денари, во однос на минатата година. Во рамки на оваа програма, како што се наведува, опфатени се активности кои ги реализира Црвениот

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

МЗ: Програмата за унапредување на крводарителството зголемена за 10 милиони денари

Министерството за здравство соопшти дека секоја година изготвува посебна програма за организирање и унапредување на крводарителството во државата, која годинава изнесува 25 милиони денари и е зголемена за 10 милиони денари, во однос на минатата година. Во рамки на оваа програма, како што се наведува, опфатени се активности кои ги реализира Црвениот