притисни ентер »

Apple iPhone 2020 можеби ќе ја има првата најмоќна архитектура за чип
Apple iPhone 2020 можеби ќе ја има првата најмоќна архитектура за чип

Apple iPhone 2020 можеби ќе ја има првата најмоќна архитектура за чип

Колку помали чипови се прават, толку помали и повеќе транзистори ќе собере во телефонот. Тоа значи подобри перформанси и подобрена енергетска ефикасност за уредот. На пример, првиот iPhone користеше процесор произведен преку 45 нанометарски процес. Денешните најдобри чипсетови, вклучувајќи го и Snapdragon 855, се произведени преку 7 нанометарски процес