притисни ентер »

Кинески научници направија злато од бакар!?
Кинески научници направија злато од бакар!?

Кинески научници направија злато од бакар!?

Кинеските научници од Институтот за хемиска физика во Далиан објавија дека успеале да го претворат обичниот бакар во злато. Во текот на експериментот, научниците добиле метал “речиси идентичен” на златото. Како резултат на супстанцијата „новото злато“ може да послужи како катализатор за реакции за кои се способни благородни метали како што е златото

Кинески научници направија злато од бакар!?

Кинески научници направија злато од бакар!?

Кинеските научници од Институтот за хемиска физика во Далиан објавија дека успеале да го претворат обичниот бакар во злато. Во текот на експериментот, научниците добиле метал “речиси идентичен” на златото. Како резултат на супстанцијата „новото злато“ може да послужи како катализатор за реакции за кои се способни благородни метали како што е златото

Кинески научници направија злато од бакар!?

Кинески научници направија злато од бакар!?

Кинеските научници од Институтот за хемиска физика во Далиан објавија дека успеале да го претворат обичниот бакар во злато. Во текот на експериментот, научниците добиле метал “речиси идентичен” на златото. Како резултат на супстанцијата „новото злато“ може да послужи како катализатор за реакции за кои се способни благородни метали како што е златото