притисни ентер »

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти, најбројни од Турција
Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти, најбројни од Турција

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти, најбројни од Турција

Во државава во април годинава се регистрирани 81.752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151.720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2  проценти од странските туристи, објави денеска Државниот завод за статистика. Од вкупно 62.978 странски туристи, 25.324 се од Турција, 3

63.000 СТРАНСКИ ТУРИСТИ ЈА ПОСЕТИЛЕ ЗЕМЈАВА ЗАКЛУЧНО СО АПРИЛ  Една третина од нив биле Турци

63.000 СТРАНСКИ ТУРИСТИ ЈА ПОСЕТИЛЕ ЗЕМЈАВА ЗАКЛУЧНО СО АПРИЛ Една третина од нив биле Турци

Во април годинава се регистрирани 81.752 туристи, од кои 23% се домашни, а 77% се странски. Бројот на ноќевањата изнесува 151.720,  при што 28,8% се од домашните, а 71,2 %, објави денеска Државниот завод за статистика. Од вкупно 62.978 странски туристи,  25.324 се од Турција, 3.254 од Германија,  5.006 од Србија,  2.766 од Грција, 2.319 од Бугарија,

Бројот на странски туристи во април зголемен за 19,3 проценти

Бројот на странски туристи во април зголемен за 19,3 проценти

Во државава, во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски. Бројот на ноќевања изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашни, а 71,2 проценти од странски туристи, објави Државниот завод за статистика. Од вкупно 62 978 странски туристи, 25 324 се од Турција, 3 254 од Германија, 5 006

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720,  при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2  проценти од странските туристи, објави денеска Државниот завод за статистика. Од вкупно 62 978 странски туристи,  25 324 се од Турција,

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, објави денеска Државниот завод за статистика. Од вкупно 62 978 странски туристи, 25 324 се од Турција,

Зголемен бројот на туристи, најмногу пристигнуваат од Турција

Зголемен бројот на туристи, најмногу пристигнуваат од Турција

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во април 2024 година изнесува 81 752, од кои 23.0 % се домашни туристи, а 77.0 % се странски туристи. Бројот на ноќевањата во април 2024 година изнесува 151 720, од кои 28.8 % се од домашните туристи, а 71.2 % од странските туристи. Во периодот јануари – април 2024 година, во однос

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, објави денеска Државниот завод за статистика. Од вкупно 62 978 странски туристи, 25 324 се од Турција,

Зголемен бројот на туристи, најмногу пристигнуваат од Турција

Зголемен бројот на туристи, најмногу пристигнуваат од Турција

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во април 2024 година изнесува 81 752, од кои 23.0 % се домашни туристи, а 77.0 % се странски туристи. Бројот на ноќевањата во април 2024 година изнесува 151 720, од кои 28.8 % се од домашните туристи, а 71.2 % од странските туристи. Во периодот јануари – април 2024 година, во однос

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, објави денеска Државниот завод за статистика. Од вкупно 62 978 странски туристи, 25 324 се од Турција,