притисни ентер »

Полнети цветови од тиквички – елегантен рецепт, идеален за најромантичните вечери!
Полнети цветови од тиквички – елегантен рецепт, идеален за најромантичните вечери!

Полнети цветови од тиквички – елегантен рецепт, идеален за најромантичните вечери!

Потеклото на овој познат италијански рецепт, препознатлив и како популарна улична храна во земјата, останува мистерија. Најверојтано тоа делумно се должи на фактот дека секој регион на италинаскиот полуостров си има свој традиционален рецепт за приготвување на полнети цветови од тиквички. Сепак, она што им е заедничко е деликатниот вкус. Полнетите

Полнети цветови од тиквички

Полнети цветови од тиквички

Скопјанката Сандра Темова ги направила овие вкусни полнети цветови од тиквички од сопствената градина затоа што кај нас на пазар производителите упорно ги продаваат без нив. Дека порано цветовите се консумирале докажува и тоа што Сандра рецептот го научила од својата баба. Дали сте пробале досега цветови од тиквички? Викендов, за да побегнат од скопските

Полнети цветови од тиквички

Полнети цветови од тиквички

Скопјанката Сандра Темова ги направила овие вкусни полнети цветови од тиквички од сопствената градина затоа што кај нас на пазар производителите упорно ги продаваат без нив. Дека порано цветовите се консумирале докажува и тоа што Сандра рецептот го научила од својата баба. Викендов, за да побегнат од скопските горештини, две млади двојки отишле во