притисни ентер »

Шефот на бугарската дипломатија го поддржа основањето партија на Бугарите во Македонија
Шефот на бугарската дипломатија го поддржа основањето партија на Бугарите во Македонија

Шефот на бугарската дипломатија го поддржа основањето партија на Бугарите во Македонија

Најавеното основање партија на Бугарите во Македонија доби поддршка од бугарскиот министер за надворешни работи Светлан Стоев, според кој „тоа е единствениот и правилен пат“ сонародниците во соседната држава да ја обезбедат својата афирмација. „Тоа е нивно право, со оглед на тоа дека Уставот им го дава. Сметам дека тоа е правилниот пат по кој тие треба

Првиот бугарски дипломат со поддршка за формирањето партија на македонските Бугари во Македонија

Првиот бугарски дипломат со поддршка за формирањето партија на македонските Бугари во Македонија

Најавеното основање партија на Бугарите во Македонија доби поддршка од бугарскиот министер за надворешни работи Светлан Стоев, според кој „тоа е единствениот и правилен пат“ сонародниците во соседната држава да ја обезбедат својата афирмација. -Тоа е нивно право, со оглед на тоа дека Уставот им го дава. Сметам дека тоа е правилниот пат по кој тие треба