притисни ентер »

Австралијците со карикатура која ги разгневи фановите на Ѓоковиќ
Австралијците со карикатура која ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Австралијците со карикатура која ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Еминентниот австралиски весник The Age објави карикатура oд светскиот рекет број еден, Новак Ѓоковиќ, која ги разгневи неговите фанови. Откако министерот за имиграција Алекс Хок по вторпат му одби виза на тенисерот , по што му се заканува депортација од земјата, илустраторот Мет Голдинг, аферата која е актуелна ширум светот, ја преточи во карикатура

Австралијците со карикатура што ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Австралијците со карикатура што ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

фото: Твитер Еминентниот австралиски весник „Ејџ“ објави карикатура oд светскиот рекет број еден Новак Ѓоковиќ, која ги разгневи неговите обожаватели. Откако министерот за имиграција Алекс Хок вторпат му ја одби визата на тенисерот, по што му се заканува депортација од земјата, илустраторот Мет Голдинг, аферата која е актуелна во светот, ја преточи

Charlie Hebdo објави карикатури на Ѓоковиќ со ковчег и неколку грозоморни пораки

Charlie Hebdo објави карикатури на Ѓоковиќ со ковчег и неколку грозоморни пораки

Контроверзниот француски сатиричен магазин Charlie Hebdo (Шарли Ебдо) објави серија карикатури на Новак Ѓоковиќ поради големиот дипломатско-спортски скандал во кој на српскиот тенисер му беше укината визата за Австралија. Министерот за имиграција Алекс Хок го искористи своето право и денеска му ја укина визата на Ѓоковиќ за Австралија, но неговата

Карикатура од австралиски весник ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Карикатура од австралиски весник ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Еминентниот австралиски весник The Age објави карикатура oд светскиот рекет број еден, Новак Ѓоковиќ, која ги разгневи неговите фанови. Откако министерот за имиграција Алекс Хок по вторпат му одби виза на тенисерот, по што му се заканува депортација од земјата, илустраторот Мет Голдинг, аферата која е актуелна ширум светот, ја преточи во карикатура

Австралијците со карикатура која ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Австралијците со карикатура која ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Еминентниот австралиски весник The Age објави карикатура oд светскиот рекет број еден, Новак Ѓоковиќ, која ги разгневи неговите фанови. Откако министерот за имиграција Алекс Хок по вторпат му одби виза на тенисерот, по што му се заканува депортација од земјата, илустраторот Мет Голдинг, аферата која е актуелна ширум светот, ја преточи во карикатура

Карикатура на австралиски портал ги згрози Србите

Карикатура на австралиски портал ги згрози Србите

Карикатурата на еминентниот австралиски портал ‘The Age’ предизвика лавина коментари, но и огорченост во српската јавност. Откако министерот за имиграција Алекс Хок по втор пат ја укина визата на Новак Ѓоковиќ илустраторот Мат Голдинг аферата за која збори цел свет ја прикажа со карикатура. На неа Ѓоковиќ и Хок горат во контејнер, а министерот ја уништува

Австралијците со карикатура која ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Австралијците со карикатура која ги разгневи фановите на Ѓоковиќ

Еминентниот австралиски весник The Age објави карикатура oд светскиот рекет број еден, Новак Ѓоковиќ, која ги разгневи неговите фанови. Откако министерот за имиграција Алекс Хок по вторпат му одби виза на тенисерот, по што му се заканува депортација од земјата, илустраторот Мет Голдинг, аферата која е актуелна ширум светот, ја преточи во карикатура

Објавена срамна карикатура од Ѓоковиќ како - гори во контејнер!

Објавена срамна карикатура од Ѓоковиќ како - гори во контејнер!

Српскиот тенисер Новак Ѓоковиќ минува низ вистинска драма во Австралија затоа што по вторпат му беше укината визата, и тоа овој пат од министерот Алекс Хок. Хок решил да го заштити здравјето на јавноста во Австралија, па поради тоа ја укинал визата, а адвокатите на тенисерот се жалат на одлуката и бараат пресуда во корист на Србинот. Во меѓувреме во

Карикатура: Ѓоковиќ и министерот Хок во контејнер

Карикатура: Ѓоковиќ и министерот Хок во контејнер

Австралискиот портал „Ејџ“, објави карикатура, откако Владата повторно му ја укина визата на Новак Ѓоковиќ. Карикатуристот, Мет Голдин, илустрацијата ја подели на својот профил на „Твитер“. На карикатурата е најдобриот светски тенисер, Новак Ѓоковиќ, кој се наоѓа во контејнер кој гори, а заедно со него е министерот за имиграција, Алекс Хок, кој во

Погледнете ја карикатурата на Ѓоковиќ која ја згрози Србија

Погледнете ја карикатурата на Ѓоковиќ која ја згрози Србија

Еминентниот австралиски портал THE AGE објави карикатура на Новак Ѓоковиќ која ја налути Србија. Откако министерот за имиграција Алекс Хок по вторпат му одби виза на Новак Ѓоковиќ, по што му се заканија со депортација од земјата, илустраторот Мет Голдинг аферата за која се зборува во светот ја претстави како карикатура. На неа ги нацрта Ѓоковиќ и Хок