притисни ентер »

Хамбургер од лабораторија по цена од 250.000, наскоро пристигнува за девет евра
Хамбургер од лабораторија по цена од 250.000, наскоро пристигнува за девет евра

Хамбургер од лабораторија по цена од 250.000, наскоро пристигнува за девет евра

Месото одгледано во лабораторија, кое за првпат беше понудено во облик на хамбургер по цена од 250.000 евра, во наредните две години би можело да пристигне во вашата чинија по цена од „само“ девет евра. Потрошувачите кои се загрижени за климатските промени, здравјето на животните и сопственото здравје, се силно заинтересирани за т.н. „чисто месо“,

Бургери од лабораториско месо – дали е вистински здраво и ќе ја штити ли околината?

Бургери од лабораториско месо – дали е вистински здраво и ќе ја штити ли околината?

Лабораториски произведеното месо, кое за првпат му беше понудено на светот пред шест години во форма на хамбургер со цена од 250 000 евра, производителите очекуваат да стигне во супермаркетите за две години, по цена од само 9 евра, пренесува Reuters, повикувајќи се на компаниите кои ја развиваат оваа храна, т.е. технологија. За таканареченото “чисто

Хамбургер од лабораторија по цена од 250.000, наскоро пристигнува за девет евра

Хамбургер од лабораторија по цена од 250.000, наскоро пристигнува за девет евра

Месото одгледано во лабораторија, кое за првпат беше понудено во облик на хамбургер по цена од 250.000 евра, во наредните две години би можело да пристигне во вашата чинија по цена од „само“ девет евра. Потрошувачите кои се загрижени за климатските промени, здравјето на животните и сопственото здравје, се силно заинтересирани за т.н. „чисто месо“,

Наскоро во продавницата до вас: Бургери од лабораториско месо по цена од 9 евра

Наскоро во продавницата до вас: Бургери од лабораториско месо по цена од 9 евра

38 Споделувања Share Tweet Месо од лабораторија првпат беше понудено пред 6 години, во форма на бургер со цена од 250.000 евра. Веќе за две години, производителите очекуваат да стигне и на полиците во форма на продукт за масовна потрошувачка, по цена од само 9 евра, пренесува Ruters, повикувајќи се на компаниите кои ја развиваат оваа храна, т.е. технологија

Лабораторискиот хамбургер вреден 250.000 долари наскоро достапен по цена од 9 долари

Лабораторискиот хамбургер вреден 250.000 долари наскоро достапен по цена од 9 долари

ИЗВОР Скопје24 | јули 10, 2019 Месото одгледано во лабораторија, кое за првпат беше понудено во облик на хамбургер по цена од 250.000 долари, во наредните две години би можело да пристигне во вашата чинија по цена од „само“ девет долари. Потрошувачите кои се загрижени за климатските промени, здравјето на животните и сопственото здравје, се силно заинтересирани

Лабораторискиот хамбургер вреден 250.000 долари наскоро достапен по цена од 9 долари

Лабораторискиот хамбургер вреден 250.000 долари наскоро достапен по цена од 9 долари

Месото одгледано во лабораторија, кое за првпат беше понудено во облик на хамбургер по цена од 250.000 долари, во наредните две години би можело да пристигне во вашата чинија по цена од „само“ девет долари. Потрошувачите кои се загрижени за климатските промени, здравјето на животните и сопственото здравје, се силно заинтересирани за т.н. „чисто месо“,