притисни ентер »

Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година
Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година

Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година

Ова се наведува во денешното соопштение на Владата во врска со најновиот извештај на ГРЕКО, телото за борба против корупција на Советот на Европа, во кој беше наведено дека во Македонија „нема опиплив напредок“ во оваа област и оти само шест од деветнаесет препораки се имплементирани. Телото смета дека резултатите во Македонија се „очигледно разочарувачки“

Стоилковски: Владата се обидува да го прикрие извештајот на ГРЕКО

Стоилковски: Владата се обидува да го прикрие извештајот на ГРЕКО

Владата тоне во корупција, корупција која изразена во бројки и проценти е потврдена од релевантни меѓународни институции, истите оние на кои најмногу се повикува токму власта, вели Наум Стоиловски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ. Стоиловски додава дека власта очигледно се обиде да го прикрие извештајот на ГРЕКО, кој првпат откако Македонија членува во ова

ВМРО-ДПМНЕ: Владата размислува само за тоа како да ги заштити криминалот и корупцијата во кои е впуштена

ВМРО-ДПМНЕ: Владата размислува само за тоа како да ги заштити криминалот и корупцијата во кои е впуштена

Единствено нешто на што е посветена Владата е криминално прелевање на државните пари во џебовите на министрите, преку компаниите и организациите на нивните соработници, велат од ВМРО-ДПМНЕ како реакција на владиното соопштение за спроведувањето на препораките од ГРЕКО (Групата на земји против корупцијата). Од опозициската партија наведуваат дека анализата

ВМРО-ДПМНЕ: Одговорност за криминалот и корупцијата мора да има

ВМРО-ДПМНЕ: Одговорност за криминалот и корупцијата мора да има

Единствено нешто на што е посветена Владата е криминално прелевање на државните пари во џебовите на министрите преку компаниите и организациите на нивните соработници. Анализата со која се фали власта е насочена само кон начините како да го заштити криминалот и корупцијата за која сведочи целата, и домашна и меѓународна јавност, се вели во соопштението

Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година

Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година

Ова се наведува во денешното соопштение на Владата во врска со најновиот извештај на ГРЕКО, телото за борба против корупција на Советот на Европа, во кој беше наведено дека во Македонија „нема опиплив напредок“ во оваа област и оти само шест од деветнаесет препораки се имплементирани. Телото смета дека резултатите во Македонија се „очигледно разочарувачки“

Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година

Влада: Целосно спроведени три препораки на ГРЕКО за една година

Корупцијата во општеството ја рашири претходната власт. Владата целосно спроведе три препораки од ГРЕКО за една година, онолку колку што претходната власт спровела за цели четири години на ниво на сите институции. Ова се наведува во денешното соопштение на Владата во врска со најновиот извештај на ГРЕКО, телото за борба против корупција на Советот

ВМРО-ДПМНЕ: Владата размислува само за тоа како да ги заштити криминалот и корупцијата во кои е впуштена

ВМРО-ДПМНЕ: Владата размислува само за тоа како да ги заштити криминалот и корупцијата во кои е впуштена

Единствено нешто на што е посветена Владата е криминално прелевање на државните пари во џебовите на министрите, преку компаниите и организациите на нивните соработници, велат од ВМРО-ДПМНЕ како реакција на владиното соопштение за спроведувањето на препораките од ГРЕКО (Групата на земји против корупцијата). Од опозициската партија наведуваат дека анализата

За граѓаните и за ГРЕКО видливи се само криминалните тендери на власта

За граѓаните и за ГРЕКО видливи се само криминалните тендери на власта

Единствено нешто на што е посветена Владата е криминално прелевање на државните пари во џебовите на министрите, преку компаниите и организациите на нивните соработници, велат од ВМРО-ДПМНЕ како реакција на владиното соопштение за спроведувањето на препораките од ГРЕКО (Групата на земји против корупцијата). Од опозициската партија наведуваат дека анализата

За граѓаните и за ГРЕКО видливи се само криминалните тендери

За граѓаните и за ГРЕКО видливи се само криминалните тендери

Единствено нешто на што е посветена Владата е криминално прелевање на државните пари во џебовите на министрите, преку компаниите и организациите на нивните соработници, велат од ВМРО-ДПМНЕ како реакција на владиното соопштение за спроведувањето на препораките од ГРЕКО (Групата на земји против корупцијата). Од опозициската партија наведуваат дека анализата