притисни ентер »

Илон Маск вети целосно автономно возило до крајот на годинава
Илон Маск вети целосно автономно возило до крајот на годинава

Илон Маск вети целосно автономно возило до крајот на годинава

Претприемачот повеќе пати даваше смели прогнози низ годините, ветувајќи најпрво целосно автономно возило во 2018 година, дури подоцна да го помести рокот до почетокот на 2020 година. „Сигурен сум дека многу скоро, оваа година, ќе стигнеме до петтата фаза на автономно возење, што во принцип е целосно независно возење“, рече Муск во видео пораката по

Машините преземаат команда: Маск најавил автомобили кои возат без никакво учество на возачите

Машините преземаат команда: Маск најавил автомобили кои возат без никакво учество на возачите

Сопственикот на американскиот произведувач на електрични автомобили "Тесла", Илон Маск, изјавил денес дека неговата компанија е многу блиску до петто ниво на технологија за автономно возење, што на возилата им овозможува да се движат без никакво учество на возач. "Уверен сум дека петтото ниво, односно суштински целосната автономија, ќе стане реалност,

Овој човек само што го најави најголемиот изум во последните неколку децении

Овој човек само што го најави најголемиот изум во последните неколку децении

„И натаму сум уверен дека основните функции за петтото ниво на автономија ќе ги комплетираме оваа година“, истакна Елон Маск. Сопственикот на американскиот производител на електрични автомобили Tesla, Елон Маск изјави дека неговата компанија е многу блиску до усвојување на петтото ниво на технологија на автономно возење, кое им овозможува на возилата

Маск: Близу сме до петтото ниво на самоуправувачко возење

Маск: Близу сме до петтото ниво на самоуправувачко возење

Сопственикот на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“, Илон Маск денеска изјави дека неговата компанија е многу блиску до петтото ниво на технологијата за самоуправувачко возење, односно управување со возилата без учество на возач. – Јас сум крајно убеден дека петтото ниво, односно суштината на потполно самоуправување, ќе стане

Маск: Близу сме до петтото ниво на самоуправувачко возење

Маск: Близу сме до петтото ниво на самоуправувачко возење

Сопственикот на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла”, Илон Маск денеска изјави дека неговата компанија е многу блиску до петтото ниво на технологијата за самоуправувачко возење, односно управување со возилата без учество на возач. – Јас сум крајно убеден дека петтото ниво, односно суштината на потполно самоуправување, ќе стане

„Тесла“ блиску до целосно автономно возење

„Тесла“ блиску до целосно автономно возење

Сопственикот на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“, Илон Маск денеска изјави дека неговата компанија е многу блиску до петтото ниво на технологијата за самоуправувачко возење, односно управување со возилата без учество на возач. – Јас сум крајно убеден дека петтото ниво, односно суштината на потполно самоуправување, ќе стане

Маск: Близу сме до петтo ниво на самоуправувачко возење

Маск: Близу сме до петтo ниво на самоуправувачко возење

Маск: Близу сме до петтo ниво на самоуправувачко возење Сопственикот на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“, Илон Маск денеска изјави дека неговата компанија е многу блиску до петтото ниво на технологијата за самоуправувачко возење, односно управување со возилата без учество на возач. – Јас сум крајно убеден дека петтото ниво,

Тесла е „многу блиску“ до 5 ниво на самоуправувачко возење

Тесла е „многу блиску“ до 5 ниво на самоуправувачко возење

Сопственикот на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“, Илон Маск денеска изјави дека неговата компанија е многу блиску до петтото ниво на технологијата за самоуправувачко возење, односно управување со возилата без учество на возач. Јас сум крајно убеден дека петтото ниво, односно суштината на потполно самоуправување, ќе стане