притисни ентер »

Прилепскиот комбинат ќе го преземе Договорениот тутун од „Далија“, а вишокот ќе се откупува по 15 февруари

Прилепскиот комбинат ќе го преземе Договорениот тутун од „Далија“, а вишокот ќе се откупува по 15 февруари

Договорениот тутун на компанијата „Далија Табак“ ќе го преземе Тутунскиот комбинат од Прилеп. Ваков договор е постигнат на денешната средба со министерот Арјанит Хоџа, откако делчевската компанија не успеа да ги обезбеди потребните пари за да го отпочне откупот, а струмичките туунари вчера протестираа. Станува збор за околу 440 тони тутун за кој „Далија

Откупувачите ќе ги преземат и договорените количини и вишоците тутун

Откупувачите ќе ги преземат и договорените количини и вишоците тутун

Динамиката на откуп на тутунот ќе се забрза, откупувачите ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако треба тутун ќе може на вагите да се носи и во саботите, а ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари, се договорија денеска производителите

Тутунарите се договорија со откупувачите, ќе се преземаат и вишоците

Тутунарите се договорија со откупувачите, ќе се преземаат и вишоците

Компаниите ќе ги преземат и вишоците и ќе ја забрзаат динамиката на откуп, информираа засегнатите страни по денешната средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа во Скопје. Како што соопштија по средбата, пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се

ТК Прилеп ќе го откупи договорениот тутун од Далија, а вишокот ќе се откупи по 15 февруари

ТК Прилеп ќе го откупи договорениот тутун од Далија, а вишокот ќе се откупи по 15 февруари

Тутунски комбинат Прилеп ќе ги откупи количините што ги има договорено Далија Табак со своите кооперанти но не ги обезбеди потребната финансиска гаранција да отпочне да откупува. Ваков договор е постигнат на денешниот состанок министерот за земјоделство Арјанит Хоџа со тутунарите и откупните компании , со цел да се најдат излез од проблемите со кои

Државата ќе го откупи вишокот тутун

Државата ќе го откупи вишокот тутун

Embedded video for Државата ќе го откупи вишокот тутун Целиот тутун ќе биде откупен. Тутунарите треба да ги пријават вишоците во подрачните единици на Министерствто за земјоделство. Откупот ќе биде интензивиран и ако има потреба рокот за откуп ќе биде продолжен за две до четири недели. Досега се откупени 40% од количините од ланската реколта и јасно

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците тутун

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците тутун

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и откупувачите, на средбата со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа во Скопје. Како што беше речено по средбата, досега

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Koмпаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците – тутунарите и откупувачите се договорија

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците – тутунарите и откупувачите се договорија

Производителите и откупувачите на тутун  на денешната средба се договорија. Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање